Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Аваков: Паскал - найчесніший міліціонер з тих, кого я знаю

Глава МВС Арсен Аваков назвав Василя Паскала, призначеного першим заступником глави Нацполіції, "найчеснішим міліціонером з тих, кого він знає", і заявив, що звільнений із займаної посади він не буде. Про це Аваков сказав 28 листопада у коментарі журналістам під час відвідання тренувальної бази та рекрутингового центру полку Нацгвардії "Азов".

"Це та людина, яка розслідувала вбивства Веремія, Чорновіл, Вербицького, це він розкрив усю схему крадіжки 400 автоматів з бази резерву (МВС), тітушки у Маріїнському парку, де було 18 числа 8 вбивст - це теж він розкрив, усю схему з Жиліним - він розкрив і поклав її на стіл. Він затримав 18 "беркутівців" ще минулої весни. А Генпрокуратура 15 з них відпустила, у той же день, і вони поїхали у Крим", - заявив Аваков. 

Він додав, що Паскал "не сепаратист" і "не вбивця Майдана". 

"Паскал - найчесніший міліціонер з тих, кого я знаю", - заявив Аваков. 

"Тим, хто мені каже "Паскал поганий, тому що генерал-лейтенант", - я їм кажу "Йдіть до біса", - додав він. 

Як повідомляє Ліга.net, Аваков додав, що звільнений з посади першого заступника голови Нацполіції - начальника кримінальної міліції Паскал не буде. 

"Ні, він не буде звільнений, ви знаєте що-небудь про Паскала Ви читаєте тільки те, що пишуть", - заявив Аваков.

Як відомо, 4 листопада Кабмін звільнив Паскала з посади заступника міністра внутрішніх справ, на який його було призначено в грудні 2014 року, у зв'язку з переходом на іншу роботу.

 24 листопада Паскал був призначений першим заступником голови Національної поліції - начальником кримінальної поліції.

За даними ЗМІ, саме Паскал відповідав за переслідування учасників студентського Майдану. Крім того, його пов'язують з провокаціями, які відбувалися під будівлею Верховної Ради 31 серпня 2015. Активісти також заявляють, що Паскал підпадає під люстрацію із забороною обіймати посади в органах державної влади, однак уникає люстрації через рішення суду.

27 листопада активісти Громадського люстраційного комітету і народні депутати України прийшли під стіни МВС з вимогою звільнити з посади першого заступника голови Національної поліції України - начальника кримінальної поліції Василя Паскала.

У свою чергу глава Нацполіції МВС України Хатія Деканоїдзе попросила передавати їй факти причетності її першого заступника Василя Паскала до злочинів під час Майдану.

Українська правда

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ