Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Аваков порушив обіцянку їздити без кортежів, спецсигналів і хамства на дорозі

Міністр внутрішніх справ Арсен Аваков порушив обіцянку їздити без кортежів, спецсигналів і хамства на дорозі.

Кореспонденти ТСН на власні очі бачили, як кортеж високопосадовця створював аварійні ситуації на дорогах та їздив з перевищенням швидкості по трасі, якою щодня їздив Віктор Янукович.

Міністр внутрішніх справ сьогодні повертався з навчального центру Національної гвардії України кортежем із двох броньованих новеньких "Мерседесів" і джипу "Фольксваген".

У навчальний центр Нацгвардії кортежем із броньованого "Рендж Ровера" і п'яти машин супроводу приїздив і в.о. президента, голова Верховної Ради Олександр Турчинов.

Аваков же назад їхав майже тим же маршрутом, яким щодня пересувався екс-президент Віктор Янукович - із Нових Петрівців, через столичні Оболонь, Поділ і на Печерськ.

Наздогнати кортеж міністра було непросто. На спідометрі - 180 кілометрів на годину. Дозволена швидкість - 110. Водії не пригальмовували, навіть коли в'їжджали в населені пункти.

Руху на вулиці Богатирській заради кортежу ніхто не перекривав. Охорона Авакова справлялася сама і розганяла машини, які заважали. Білий "Мерседес" з одеськими номерами атакували кілька разів - водій ледве впорався з керуванням, щоб не потрапити в аварію.

На з'їзді з Московського проспекту кортеж навіть зупинився - і за правилами дорожнього руху пропустив пішохода.

У цей момент можна було побачити, як під Московським мостом інспектор ДАІ зупиняв рух. Усі, хто бажав виїхати з Оболоні, чекали, доки проїде міністр. На маршруті Гаванський міст - Набережно-Хрещатицька - Поштова площа не працював жоден світлофор.

Рух регулювали даішники. Щойно кортеж міністра проїхав – світлофори почали працювати. Інспектори пояснили ситуацію технічними несправностями.

Ще місяць тому прем'єр-міністр Арсеній Яценюк обіцяв, що на українських дорогах усі будуть рівні, високопосадовці не пересуватимуться у кортежах, заради них не перекриватимуть руху.

Прокоментувати ситуацію з кортежем Авакова ТСН попросила Міністерство внутрішніх справ і надіслала відповідний запит.

Нагадаємо, попри тотальну урядову економію Аваков літав у Харків приватним літаком.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ