Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Аварія судна в Чорному морі: стан врятованих українських моряків задовільний

Посол України в Туреччині Андрій Сибіга повідомив, що стан українських моряків, врятованих після аварії судна поблизу турецького міста Самсун, задовільний.
Фото: BBC Україна

За його словами, в лікарні міста Самсун наразі перебувають семеро українців: Шевчук Станіслав, Мільніченко Павло, Геращенко Олег, Ільченко Євгеній, Яценко Євген, Скачко Денис, Будко Тетяна, - передає BBC Україна.

Їх, каже Андрій Сибіга, вже відвідав український консул. "Стан задовільний, тримаються бадьоро, допомога надається. Вдячний турецьким рятувальникам - моряків врятовано після п'яти годин перебування у крижаній воді, справжнє диво".

В понеділок вранці у Чорному морі через погодні умови затонуло торгове судно на якому з 13 членів екіпажу 11 були українцями. Четверо українських громадян внаслідок аварії загинули.

Повідомлялося, що судно під прапором Панами йшло з російського порту Азов і відправило сигнал лиха, коли перебувало в 148 кілометрах від турецького міста Самсун.

Під час рятувальної операції турецька влада задіяла літак, два гелікоптери та два судна.

В українському Міністерстві з питань тимчасово окупованих територій в понеділок заявили, що судно перевозило вугілля і додали, що порт Азов, звідки воно прямувало, часто використовується для незаконного вивезення вугілля з частини окупованого Донбасу до портів Туреччини та інших країн.