Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Надзвичайні події

Аварія танкера поблизу Одеси: забруднення нафтопродуктами перевищує норму у 53 рази

Поблизу Одеси на місці аварії танкера «Делфі» виявили забруднення нафтопродуктами, що в 53 рази перевищує норму.

Про це повідомив виконувач обов’язків глави Держекоінспекції Єгор Фірсов, передає Громадське.

За його словами, відбір та перевірку проб провели інспектори з охорони навколишнього природного середовища Кримсько — Чорноморського округу.

«Встановлено перевищення по вмісту у воді нафтопродуктів у 53 рази на місці аварії. Проводиться постійний моніторинг місця забруднення, державні інспектори знаходяться на місці події», — розповів Фірсов.

Він додав, що інспектори розрахують шкоду навколишньому середовищу «з подальшим зверненням з претензією щодо відшкодування завданих збитків».

Нагадаємо, танкер «Делфі» під прапором Молдови з травня 2019 року перебував на якорі. Власником судна є громадянин Великої Британії, порт прописки — у Румунії. Вийшло судно з Констанци. Членами екіпажу є три українці — капітан судна Слинько, старший механік Михайленко та матрос Тудорян.

У ніч на 22 листопада судно «Делфі» через сильний вітер зірвало з якоря та знесло в напрямку одеського пляжу «Дельфін». Члени екіпажу відмовлялися покидати судно, але в підсумку їх евакуювали, а судно сіло на мілину та майже перекинулось.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ