Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка

Аварійні будинки на площі Соборній 14 і 15, які входять в майновий комплекс ринку “Галицький”, віддали в оренду на 25 років

Будинок №14 на площі Соборній  віддали в оренду на 25 років  ТзОВ “Передзвін”, а будинок №15 на такий же термін орендувало  ЗАТ “Технопарк ЛЗТА”. Ці  будинки входять в майновий комплекс ринку “Галицький” і перебувають в аварійному стані. Про це “Гал-info” повідомив начальник управління житлово-комунального комплексу Микола Винничук. 
Крім типових обов’язків, орендарі цих будинків  зобов’язані замовити та виготовити  технічну документацію на усунення аварійного стану будівлі та забезпечити використання приміщень за призначенням як пам’яток архітектури, негайно приступити до усунення аварійного стану будинку №15, профінансувати відселення мешканців усіх квартир в будинку №15. Договори укладені за погодженням відділу охорони культурної спадщини Львівської обласної державної адміністрації.
Зокрема за оренду будинку №14 площею 462,7 кв.м. ТзОВ “Передзвін” платитиме щомісяця 4 836 грн.  без врахування ПДВ, а за оренду будинку №15  площею 1 566,4 кв. м. ЗАТ “Технопарк ЛЗТА” платитиме 16 683, 62 грн. щомісяця без ПДВ.
“Будинки 14 і 15 на площі Соборній є пам’ятками архітектури, тому продавати їх не можна. Проте будинки буквально розвалюються на очах, внаслідок цього було вирішено надати їх в довгострокову оренду з умовою відновлення історичної архітектури і відселення мешканців квартир. Зокрема з будинку підлягають відселенню  20 квартир. Це коштуватиме орендарям близько 2 мільйони гривень. Натомість в будинку згідно з муніципальним інвестиційним проектом  постане сучасний торгово-офісний комплекс “Галицький ринок””- зазначив заступник начальника упраління житлово-комунального комлексу і один із розробників інвестиційного проекту Анатолій Забарило.
 На підставі рішення виконавчого комітету Львівської міської ради від 21 травня 2004 року будинки №14-15 на пл. Соборній виключено з житлового фонду та переведено у нежитлові приміщення. Перед тим  спеціально створена комісія   комісія  з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій  визнала відповідні будівлі аварійними і такими, що загрожують обвалом. В червні того ж року ухвалою міської ради було прийняте рішення про приватизацію ринку “Галицький” на конкурсній основі.   Проте прокурором міста Львова були опротестовані ці рішення, оскільки будинки становлять історичну цінність для міста. Протест  був задоволений   і дозволено віддавати в довгострокову оренду з умовою збереження історичного вигляду будинків. 
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ