Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка  |  Cуспільство

Авіадиспетчери Air France оголосили страйк

Чотириденний страйк авіадиспетчерів перевізника Air France може призвести до закриття деяких французьких аеропортів, передає Associated Press.

Страйк заплановано на період з 23 по 26 лютого включно. За словами представників авіакомпанії, страйк торкнеться головним чином внутрішніх рейсів. Зокрема, до наступних вихідних будуть закриті аеропорти міст По, Біарріц, Гренобль, Ла-Рошель та Шамбері.

За даними Генерального управління цивільної авіації, в аеропорту Орлі буде скасовано близько половини рейсів, в Руассі-Шарль де Голль - близько чверті.

Причиною для проведення акції протесту послужили побоювання авіадиспетчерів за можливі скорочення авіакомпанією кількості робочих місць. Причиною цього можуть стати плани уряду Франції щодо створення єдиної структури контролю повітряного сполучення.

Нагадаємо, 22 лютого ц.р. понад 80% (близько 7 тис.) членів профспілки бортпровідників британської авіакомпанії British Airways проголосували за проведення страйку.

Профспілки порушують питання щодо підвищення заробітних плат, поліпшення умов праці та отримання гарантій працевлаштування.

Тоді ж було припинено страйк 4 тис. пілотів авіакомпанії Lufthansa до 8 березня, про це стало відомо за підсумками судових слухань у робочому суді Франкфурта-на-Майні між представниками страйкуючих та менеджментом найбільшого авіаперевізника ФРН.

Страйк Lufthansa почався в неділю опівночі за місцевим часом: Lufthansa скасувала близько 3 тис. рейсів і попередила пасажирів про затримки і можливу зміну маршрутів.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ