Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка

Авіакомпанії Air France і KLM ввели тарифи без багажу на рейсах до України

Тарифи економічного класу авіакомпаній Air France і KLM на рейсах в Україну тепер не включають перевезення багажу. Про це повідомляє avianews.com.

Безкоштовно в салон можна взяти тільки ручну поклажу. Нові правила поширюються як на прямі рейси між Києвом, Парижем і Амстердамом, так і на стикувальні рейси в інші міста Європи.

Норма ручної поклажі для обох авіаперевізників включає одну валізу з габаритами до 55х35х25 см, а також один невеликий предмет, наприклад, дамську сумочку або сумку для ноутбука. Загальна вага двох предметів не повинна перевищувати 12 кг.

Перевезення багажу обійдеться в 25 євро за валізу до 23 кг в одну сторону при замовленні заздалегідь і 35 євро в аеропорту у KLM.

У Air France цифри аналогічні, однак стягуються в доларах згідно з багажним калькулятором на сайті авіаперевізника.

Тарифи без багажу на європейських рейсах Air France і KLM ввели в 2013 році, проте до недавнього часу рейси до Києва були винятком - на них багаж входив у вартість квитків.

Нагадаємо, в лютому 2016 року МАУ в тестовому режимі ввела тарифи без багажу, а з 6 червня квитки за такими тарифами продаються на всі середньомагістральні рейси авіаперевізника за винятком внутрішніх.

Лінії Київ-Амстердам і Київ-Париж KLM і Air France експлуатують спільно з МАУ за код-шерінговою угодою.

Раніше тарифи, що не включають багаж, на рейсах в Україну ввели Lufthansa, Austrian, LOT, British Airways і Aegean Airlines.

Економічна правда

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ