Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

"Авіаційна" фірма, якою керує Тарас Пукаляк, заборгувала податківцям майже 1,5 млн. грн.

Йдеться про приватне підприємство «Компанія «Перспектива Плюс» - зі статутним капіталом 16 млн. грн., співвласником якого є цукровий магнат Володимир Матківський.

Підприємство називає себе власником злітно-посадкового майданчика «Ягелл́он» (аеродрому Jagellon), що розміщений в с. Черляни Городоцького району (на місці, де в радянські часи була військова авіабаза «Черляни»).

Як свідчать останні відомості з реєстрів, станом на 01.12.2020 року ПП «Компанія «Перспектива Плюс» , керівником якого упродовж останніх років є Пукаляк Тарас Михайлович, мало податковий борг у сумі 1 497 382 грн.

Водночас податковий борг, що виник станом на 09.09.2020 року (у розмірі 935 730,79 грн.) Головним управлінням ДПС у Львівській області було нещодавно стягнуто з ПП «Компанія «Перспектива Плюс» через Львівський окружний адміністративний суд - згідно ухвали від 10.12.2020 року.

З даного судового рішення вбачається, що податковий борг ПП «Компанія «Перспектива Плюс» перед бюджетом виник з орендної плати з юридичних осіб та був нарахований відповідачем самостійно, у поданій податковій декларації з плати за землю.

В ухвалі також зазначено, що відповідач у встановлений судом строк відзив на позовну заяву ГУ ДПС у Львівській області суду не надав, в судове засідання, призначене на 10.12.2020 року, явки уповноваженого представника не забезпечив, про причини неявки суд не повідомив, клопотань про відкладення розгляду справи чи про розгляд справи за його відсутності не подав.

Суд вирішив: позов ГУ ДПС у Львівській області до ПП «Компанія «Перспектива Плюс» про стягнення заборгованості з рахунків у банках задовольнити повністю. Стягнути до бюджету з ПП «Компанія «Перспектива Плюс» кошти з рахунків, які знаходяться на рахунках в банках, обслуговуючих такого платника податків , відкритих в органі, що здійснює казначейське обслуговування бюджетних коштів, в розмірі 935 730 (дев`ятсот тридцять п`ять тисяч сімсот тридцять) грн. 79 коп.

ПП «Компанія «Перспектива Плюс» (вул. Польова,25, с. Черляни, Городоцький район, Львівська область), основним видом діяльності якого вказано «допоміжне обслуговування авіаційного транспорту», було зареєстровано 23.11.2007 року.

Згідно даних реєстрів, керівником підприємства з грудня 2016 року вказаний Пукаляк Тарас Михайлович, засновниками та бенефіціарними власниками вказані Овчарук Валерій Іванович та Матківський Володимир Богданович.

Відомо також, що ПП «Компанія «Перспектива Плюс» фігурувало у кримінальному провадженні №12015140040004108 від 04.12.2015, за ознаками кримінальних правопорушень, передбачених ч.3 ст.190, ч.4 ст.190 КК України, за фактом вчинення шахрайства в особливо великих розмірах.

Йдеться про справу, досудове розслідування у якій здійснювало слідче управлінням ГУ Національної поліції у Львівській області та яка стосується бувшого генерального менеджера ПП «Компанія «Перспектива Плюс». Наразі дана справа знаходиться на розгляді в суді.

Нагадаємо, що Тарас Пукаляк відомий на теренах Львівщини як керівник та власник низки комерційних підприємств та одночасно як кандидат на посаду судді місцевого суду. Про його таланти на ниві підприємницької діяльності Гал-інфо, зокрема, розповідало в публікації «Як кандидат на суддю Тарас Пукаляк земельну оборудку провернув».

Поміж підприємств, що з ним пов'язані, - ТОВ "Коверсада", з якого управлінням комунальної власності Департаменту економічного розвитку Львівської міськради через господарський суд Львівської області стягувалась заборгованість, що виникла через систематичну несплату орендної плати. Станом на даний час ця заборгованість на користь управління не сплачена, її розмір разом з нарахованою пенею складає майже 400 тис. грн.

ТОВ „Ситех”, що було визнано банкрутом та ліквідовано в 2011 році на підставі рішень Господарського суду Львівської області, маючи заборгованість перед ДПІ у Залізничному районі (ініціюючим кредитором) в сумі 853 тис.грн.

Відділ журналістських розслідувань Гал-інфо

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ