Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка

Австрійська AТ&S планує відкрити у Роздолі підприємство з виробництва друкованих плат

Австрійська група AТ&S планує створити у Роздолі на Львівщині підприємство з виробництва друкованих плат. Про це «Гал-info» повідомив начальник управління промисловості та розвитку інфраструктури ЛОДА Ростислав Сорока.
Протокол про наміри планують підписати до жовтня. Планується розділити загальний розвиток проекту на три стадії. На початковій стадії AТ&S планує збудувати виробничий об’єкт площею до 20 тис. квадратних метрів, адміністративну споруду та службові приміщення для енергозбереження, водопостачання, зберігання і постачання хімікатів, переробка відходів, складування.
Друга і третя стадія будуть плануватися та виконуватися відповідно до ринкових потреб і матимуть такі ж масштаби як і початкова фаза. Необхідна земельна ділянка – 100 тис. квадратних метрів, яку планують взяти в оренду. Вартість проекту оцінюється (без оренди землі) майже в 85 млн євро, з яких 9 млн євро підуть на споруди, 16 млн – інфраструктуру в спорудах та близько 60 млн євро – на машини та устаткування.
В ході реалізації проекту буде створено близько 580 нових робочих місць, 75% з яких займуть жінки.
За словами Ростислава Сороки, якщо все піде як слід, то вже у 2008 році компанія розпочне серійне виробництво.
AТ&S заснована у 1992 році. Оборот станом на початок травня становить 332 млн євро. Кількість працюючих – 4,6 тис. осіб. AТ&S є всесвітньо відома завдяки своїм трьом фабрикам в Австрії (Леобен, Федінг, Клагенфурт) і заводам в Індії (Нанянгуд), Китаї (Шанхай), Кореї (Аннан, що біля Сеулу). Головний офіс розташований у Відні, центри дизайну та підтримки у Німеччині (Нервеніх) та Індії (Бангалоре) входять у виробничу мережу постачання світових замовників. Друге виробництво у Шанхаї на даний час добудовується і розпочнеться у серпні 2006 року. Головна галузь AТ&S – високі технології HDI/Microvia. Це особливо малі, легкі і високотехнологічні друковані плати, які використовують у портативних схемах, таких як мобільні телефони, цифрові камери і розважальні пристрої. Замовниками AТ&S у телекомунікаційній промисловості є Nokia, Siemens BenQ, Motorоla, Sony-Ericsson тощо.
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ