Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Австрійські архітектори переконані, що насамперед Львів треба розвивати як культурну столицю України

Австрійські архітектори, які прибули до Львова на запрошення міського голови, переконані, що насамперед Львів треба розвивати як культурну столицю України, як місто великого наукового потенціалу та наукових технологій і місто туризму. Про це 16 травня під час брифінгу зазначив директор Інституту архітектури Віденського технічного університету Клаус Семсрот.
За його словами, сьогодні наше місто має повне право претендувати на статус культурної столиці України і стати своєрідним шарніром між Україною і Європою. „Історична частина вашого міста є унікальною і практично єдиною в такому роді в Україні. Не даремно місто знаходиться під охороною ЮНЕСКО, і сьогодні влада Львова повинна зробити все для того, щоб не втратити цей статус”, - зазначив Клаус Семсрот. За словами австрійського архітектора, дуже важливим на сьогодні є розвиток Львова як міста наукомістких технологій, освіти та студентства.
„За часів СРСР у Львові дуже активно розвивалася точна механіка та електроніка. Після розпаду Союзу промисловий потенціал було значною мірою втрачено. У вас почалися проблеми з безробіттям та спав рівень життя населення, однак інтелектуальний потенціал Львова є достатньо великим, щоб вже найближчим часом виправити ситуацію, адже фактично кожен 9-10 мешканець Львова на сьогодні навчається у ВНЗ”, – пояснив Клаус Семсрот. Виводити Львів у місто наукової еліти, як вважають австрійські архітектори, можна, зробивши пріоритетним напрямком у розвитку Львова „місто центру конгресів”.
За словами Клауса Семсрота, за даними досліджень на запитання, де б ви хотіли проводити конгреси та міжнародні наукові конференції, більшість провідних вчених світу відповідають, що у Відні. Щоб таким містом для науковців зі світовим іменем став Львів, спеціалісти з Австрії пропонують провести у Львові найближчим часом міжнародний бізнес-форум, серію wold-шопів  та семінарів, які дадуть можливість не лише створити Львову позитивний міжнародний імідж, але й на них можна буде, залучивши провідних міжнародних та українських фахівців, а також широкі кола громадськості, обговорити  пріоритети розвитку Львова на найближчий час та формування нового генерального плану міста. І нарешті, щоб Львів зміг протендувати на центр туризму, необхідно подбати не лише про розвиток інфраструктури, адже зацікавлення нашим містом серед туристів є дуже велике і щодня до Львова приїжджає 2-3 тисячі іноземців.
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ