Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика  |  Економіка  |  Cуспільство

Азаров і Литвин уже отримали листа від львівських підприємців

Лист з пропозиціями до Податкового кодексу від підприємців Львівщини за підписом голови Львівської ОДА Василя Горбаля вже скерували в Кабмін і Верховну Раду. Про це сьогодні, 9 листопада, на прес-конференції повідомив заступник голови Львівської ОДА Геннадій Дмитренко

 «ЛОДА завжди відкрита до конструктивного діалогу з підприємцями нашої області. Ми скерували всі пропозиції підприємців Львівщини, які були погоджені, до Кабінету Міністрів і до Верховної Ради. Сподіваємось, що пропозиції будуть враховані», – зазначив Геннадій Дмитренко.

Заступник голови ДПА у Львівській області Сергій Маловський наголосив, що Податковий кодекс має бути прийнятий: «Він має влаштовувати найперше державу і безпосередньо кожного бізнесмена. Однак урахувати всі позиції досить складно. Але такий закон є вкрай потрібний,  адже як і податківець, так і бізнесмен має знати, на яких позиція він стоїть», – зазначив він.

Нагадаємо, 4 листопада у Львові відбувся масовий мітинг підприємців області з вимогами щодо відхилення чинного проекту Податкового кодексу України і пропозиціями, які мають бути враховані у новому Податковому кодексі України.

Нагадаємо, що пропозиції підприємців були такі:

1. Збереження спрощеної системи оподаткування виходячи з її сутності, яка була впроваджена через складність ведення податкового обліку на загальній системі оподаткування, проблеми з адмініструванням податків.

2. При річному обороті:
- до 500 000 грн. підприємець сплачує податок 300 грн. на місяць за себе та 50% за кожного найманого працівника, яких він може наймати до 5 осіб;
- до 1 500 000 грн. підприємець сплачує податок 500 грн. на місяць за себе та 50% за кожного найманого працівника, яких він може наймати до 10 осіб;
- до 2 500 000 млн.грн. підприємець сплачує податок 800 грн. на місяць за себе та 50% за кожного найманого працівника, яких він може наймати до 15 осіб.

3. Недопущення запровадження касових апаратів для підприємців, які орендують торгові площі на ринку і річний оборот яких не перевищує 500 тис. грн.

4. Скасування запровадження касових апаратів на ринках, міні магазинах та ятках.

5. Введення податку з обороту валових доходів та запровадження ставки 5% для юридичних та фізичних осіб не платників ПДВ і 3 % для платників ПДВ.

6. Визначення бази оподаткування соціальним внеском за принципом оподаткування підприємців на єдиному податку або зниження ставки оподаткування соціальним внеском до 5 %, для фізичних осіб, які працюють на загальній системі оподаткування.

7. Внесення змін до Закону України «Про внесення змін до законів України «Про Державний бюджет України на 2010 рік» та «Про загальнообов’язкове державне пенсійне страхування» від 8 липня 2010 року № 2461-VI в частині зменшення внесків платників єдиного та фіксованого податків.

 

 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ