Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Азаров: На сьогодні мова не йде про вступ України ні в ЄС, ні в ТС

На сьогодні чинними документами не підкріплено вступ України ні в Європейський Союз, ні у Митний союз. На цьому акцентував Прем'єр-міністр Микола Азаров у Фейсбуці, повідомив урядовий портал.

«Зверну Вашу увагу на те, що ні про вступ до Європейського Союзу , ні про вступ до Митного союзу ні в яких документах не говориться, в тому числі, і в Угоді про асоціацію з ЄС немає ні слова про можливість вступу України до Європейського Союзу. У цьому легко переконатися, прочитавши тексти угод, які вивішені на сайті Уряду: www.kmu.gov.ua, на моєму персональному: www.azarov.ua і оприлюднені Європейською комісією», - сказав Микола Азаров.

При цьому він підкреслив, що «тільки безвідповідальні політикани з Майдану ставлять знак рівності між підписанням Угоди про асоціацію з ЄС і вступом в ЄС».

Прем'єр-міністр також зазначив, що «своєю демагогією вони обманюють людей».

Микола Азаров зауважив, що аналогічні угоди про асоціацію Європейський Союз підписав з багатьма країна, наприклад з Туреччиною 50 років тому, яка до цих пір не вступила в ЄС. Приблизно 10 років тому ЄС підписав угоди про асоціацію з цілою низкою африканських країн і т.д.

Глава Уряду також повідомив, що головування України в СНД є черговим, і «дає можливість формувати порядок денний зустрічі глав держав і урядів».

За його словами, під час головування головну увагу Україна приділить розвитку зони вільної торгівлі в рамках Співдружності Незалежних Держав.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ