Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка

Азаров орієнтується на довготермінові інвестиції

До Міністерства фінансів України продовжують надходити пропозиції провідних інвестиційних банків щодо випуску облігацій зовнішньої державної позики. Наразі Україна отримала уже 9 пропозицій від лідерів ринку. Про це повідомив Департамент інформації та масових комунікацій.

Інвестори одностайно відзначають стабілізацію економічної ситуації в Україні та суттєве покращення очікувань у зв’язку з приходом фахового Уряду та збалансованою, погодженою політикою Президента України, парламентської коаліції і Уряду. Банки звертають увагу на збільшення довіри до нашої держави, що відображається у стрімкому покращенні спредів українських цінних паперів. Велику зацікавленість вийти на український ринок виявили як європейські, так і американські, японські інвестори.

Коментуючи пропозиції інвестиційних банків, Прем’єр-міністр України Микола Азаров заявив, що Уряд високо цінує зацікавленість системних інвесторів у відновленні роботи в Україні і вітає їх пропозиції.

«Економічна ситуація покращується, ми повертаємо фінансову стабільність, відновлена співпраця з Міжнародним валютним фондом, в проекті державного бюджету передбачено мінімальний можливий дефіцит, і ми чітко визначили джерела його фінансування», - заявив Прем’єр-міністр України.

З огляду на це, на переконання Миколи Азарова, Україна уже сьогодні може зосередитися на довготермінових інноваційно-інвестиційних проектах: «Україна нарешті прийшла до втілення структурних перетворень в економіці, отже, ми зацікавлені у довготермінових інвестиціях в масштабні, навіть амбітні проекти модернізації країни».

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ