Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка

Азаров радить росіянам повчитися робити якісний сир в українців

Глава українського уряду Микола Азаров упевнений в якості українських сирів і вважає, що у разі обмеження Росією доступу українських сирів на свій ринок постраждають, насамперед, росіяни.

За його словами, якщо росіяни обмежать доступ українських товарів на свій ринок, то, перш за все,постраждають вони самі, оскільки українські сири хорошої якості і нижчі за вартістю, повідомляє Кореспондент.

"Значить, російські громадяни будуть змушені купувати дорожчі польські сири або зіткнуться з тим, що часто буває, коли внутрішній ринок закривається - зі зростанням цін", - сказав він.

Водночас,чиновник нагадав, що торговельні відносини між Україною і Росією суворо регулюються укладеними договірними угодами, порушувати які "нікому не дозволено".

"Природно, на першій же зустрічі між керівництвом України і Росії всі ці питання будуть досить жорстко поставлені. І, безумовно, вони вимагатимуть рішення і це рішення буде знайдено. Так завжди було", - наголосив він.

Крім того, прем'єр повідомив, що він не випадково приїхав до Хмельницького, бо саме ПрАТ Хмельницька маслосирбаза поставляє свою продукцію на російський ринок і саме до її товару "у російських колег претензій не було".

"Я на камеру покуштував сири, ознайомився з технологією і однозначно своїм російським партнерам та колегам можу сказати, що потрібно ще постаратися, щоб російські заводи виготовляли сири такої якості. Наша продукція високої якості,ми дотримуємося всіх стандартів, ніяких до нас претензій бути не може", - додав він.

Водночас, Азаров нагадав, що озвучені російською стороною претензії стосувалися 6-ти українських підприємств, які взагалі не поставляють продукцію на російський ринок.

Як повідомлялося, глава Росспоживнагляду Геннадій Онищенко заявив, що його відомство, проаналізувавши ситуацію на споживчому ринку в сегменті молочної продукції, дійшло висновку про те, що "за четвертий квартал 2011 року відбулося помітне погіршення споживчих властивостей сирів, що поставляються з України".

Зокрема, йдеться про перевищення вмісту пальмової олії в сирі, який поставляється в РФ низкою українських виробників. Він заявив, що за російськими нормативами, зокрема, техрегламентом на молоко і молочну продукцію, така продукція, що містить велику кількість пальмової олії,повинна називатися не "сир", а "сирний продукт".

Така заява викликала шквал критики з боку Києва. Своє невдоволення висловили відразу кілька відомств. Зокрема,це зробили Міністерство аграрної політики, а також зовнішньополітичне відомство.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ