Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Азаров розповів, як йому не хотілось зупиняти євроінтеграцію

Україна була вимушена призупинити підписання асоціації з ЄС через несприятливу економічну ситуацію. Про це на засіданні уряду заявив прем'єр Микола Азаров.

За його словами, підписання Угоди з ЄС було б провальним для обох сторін.

"Ми не могли допустити, щоб підписана сьогодні у вкрай несприятливих економічних умовах асоціація виявилась провальною як для України, так і для Європейського союзу. А економічна ситуація, яка остаточно склалась напередодні підписання, на превеликий жаль, визначала саме таку перспективу", - заявив Азаров.

Він також розповів, що рішення зупинити асоціацію приймав весь уряд.

"Всі члени уряду були учасниками прийняття такого важкого рішення. Всі знають, як не хотілось його приймати, і як до останнього ми зважували ризики і відповідальність перед народом України", - розповів прем'єр.

Азаров додав, що саме його уряд зробив асоціацію реальною.

"Тому я вкрай відповідально заявляю процес переговорів про підписання угоди продовжентий і робота з наближення України до європейських стандартів не зупиниться ні на один день", - запевнив прем'єр.

"І наші партнери з Євросоюзу прийняли таку позицію України та офіційно заявили про можливість підписати Угоду про асоціацію в майбутньому", - додав він.

Українська правда

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ