Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Азаров сьогодні «поставить крапку» на Музеї УНР

Прем'єр-міністр України Микола Азаров заявляє, що Музей Української Народної Республіки в Києві не будуть закривати. Про це він заявив сьогодні, відкриваючи засідання Кабінету міністрів України.

«Учора деякі ЗМІ в черговий раз намагалися дезінформувати суспільство, повідомивши, ніби закриваються музейні заклади, підпорядковані Інституту національної пам'яті. Сьогодні ми поставимо крапку в цьому питанні», - сказав Азаров.

Він зазначив, що постановою уряду буде створено Український інститут національної пам'яті, як науково-дослідна бюджетна установа при Кабінеті міністрів України.

«А музеї як працювали, так і продовжуватимуть роботу», - зазначив прем'єр-міністр.

За словами Азарова, робота музеїв буде фінансуватися з держбюджету.

Як повідомлялося, про закриття Музею УНР в столиці повідомив керівник відділу музейної та виставкової діяльності Українського інституту національної пам'яті Олександр Кучерук.

Він пояснив, що підставою для закриття музею став указ Президента Віктора Януковича від 9 грудня 2010 року, згідно з яким було ліквідовано Український інститут національної пам'яті. За словами історика, оскільки музей є структурним підрозділом інституту, він також підлягає ліквідації.

Незважаючи на те, що іншим своїм указом Янукович доручив Кабінету міністрів України створити УІНП як науково-дослідну бюджетну установу при уряді, Кучерук сказав, що в державному бюджеті на поточний рік фінансування діяльності музею не передбачено, він закривається, а працівників звільняють, повідомляє Обком.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ