Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Азаров: У нас є все, щоб 2014-й став роком стабільності і розвитку

Прем’єр-міністр Микола Азаров переконаний, що 2014 рік може стати роком стабільності і розвитку в Україні.

У вступному слові на засіданні уряду в четвер він зазначив, що в останні дні минулого року були ліквідовані всі затримки з виплати зарплат та соціальних допомог із бюджету.

"Очевидно, що 2014 рік буде кращим для наших людей, для всієї України. Новими можливостями необхідно оптимально скористатися. У нас є все, щоб 2014-й став роком стабільності і розвитку", - заявив Азаров.

"За умови консолідації суспільства саме на таких цілях, 2014 рік буде роком стабільних цін, стійкого валютного курсу, поступального підвищення зарплат і пенсій, а також всіх доплат бюджетникам за якість і обсяг роботи", - сказав він.

Азаров наголосив на важливості ухвалення держбюджету-2014.

Підготовка пропозицій до проекту бюджету за участю уповноважених представників Кабінету міністрів відбудеться до ранку 16 січня. В цей же день проект закону про держбюджет на 2014 рік має бути прийнятий в цілому, наголосив Азаров.

"Тому наступний тиждень буквально кожен член Кабінету міністрів повинен присвятити в першу чергу роботі з народними депутатами, з комітетами Верховної Ради і парламентськими фракціями, щоб донести до них наше переконання: розроблений урядом бюджет – це головна запорука фінансової стабільності і економічного розвитку в 2014 році", - заявив він.

За словами Азарова, "2014 рік повинен стати переломним роком".

"Або ми безповоротно станемо на шлях кардинальної модернізації економіки, або потонемо у внутрішньополітичних суперечках", - сказав прем’єр.

"Економіка, яка спирається на промисловість, де в багатьох секторах економіки біля 75% обладнання фізично і морально зношені, не має жодної перспективи в глобальній конкуренції. І ми в цьому переконалися у минулі роки. Перед цим фактом будь-які політичні амбіції – особисті, партійні тощо – треба відкласти заради загальнонаціональної перспективи", - заявив Азаров.

За його словами, уже з лютого потрібно "запустити на повну потужність програми промислової кооперації з Росією, які дають нам найближчими роками сотні тисяч робочих місць і гарантії для бюджетів всіх рівнів, що буде фінансова база для розвитку нашого вітчизняного ринку", а також роботу зони вільної торгівлі між країнами СНД.

Крім того, повинна запрацювати Програма активізації розвитку економіки, припинено гальмування інвестицій у підприємства і галузі, визначені в Програмі активізації економічного розвитку, сказав Азаров.

"Ми повинні почати практичні переговори щодо умов підписання Угоди про асоціацію з Європейським Союзом та зону вільної торгівлі з ЄС" - заявив він.

Українська правда

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ