Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка

Азаров: Україна уже рік стабільно живе без доларів МВФ

Уряд уже майже рік обходиться без ресурсів Міжнародного валютного фонду. На цьому наголосив Прем’єр-міністр Микола Азаров під час економічного прес-клубу, в якому взяли участь журналісти провідних економічних видань та експерт - головний науковий співробітник відділу державних фінансів Державного інституту економіки і прогнозування НАНУ Тетяна Богдан. Про це повідомила Департамент інформації та комунікацій з громадськістю Секретаріату КМУ.

«Через півтора місяця буде саме рік, як ми не отримуємо від МВФ ні одного долара», - підкреслив Прем’єр-міністр, зауваживши, що відсутність кредитних міжнародних ресурсів не призвела до проблем в країні: всі зовнішні зобов’язання Уряд виконує добросовісно, всі соціальні програми фінансуються. «Ми цей рік прожили без проблем, проживемо і наступний», - запевнив Микола Азаров, додавши, що протягом 2011 року за рахунок виваженої економіко-фінансової політики Уряду вдалося стабілізувати як внутрішню ситуацію, так і скоротити співвідношення зовнішнього боргу до ВВП.

При цьому Глава Уряду наголосив, що хоча цьогоріч і не було надходжень траншів від МВФ, співпраця з МВФ не переривалась ні на один день: Україна продовжує співпрацю за програмою стен-бай. Микола Азаров пояснив, що так звана пауза у запозиченнях виникла через вимоги МВФ підвищити тарифи на житлово-комунальні тарифи для населення, на що Уряд висуває свої аргументи, очікуючи на перегляд газових контрактів і визначення справедливої, обґрунтованої ціни на газ, від якої, власне, і залежать тарифи. «У нас з місією МВФ був абсолютно відвертий діалог, ми кілька разів ретельно обговорювали наші позиції, і є повне порозуміння», - зауважив Прем’єр-міністр.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ