Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка

Азаров: Україна зменшуватиме споживання імпортного газу

Україна переходить до політики енергетичної незалежності та ефективності, заявляє прем'єр-міністр України Микола Азаров.

«Україна реально переходить до реальної політики енергетичної незалежності енергетичної ефективності. Переговори з російськими партнерами про скасування кабальної газової угоди ми продовжуємо, але акцент відтепер робимо на власні сили, на вітчизняні ресурси та новітні технології», – сказав прем'єр, відкриваючи засідання Кабінету Міністрів у середу, повідомляє Радіо Свобода.

«Україна дедалі менше споживатиме дорогий імпортний газ і має дедалі більше видобувати власний, збільшувати частку вугілля в енергетичному балансі, знизити енергоємність виробництва та житлово-комунального господарства до європейського рівня», – наголосив Азаров, інформуючи про рішення засідання РНБО наприкінці минулого тижня.

Україна заявляє, що чинні газові контракти з Росією 2009 року невигідні для неї, й домагається їхнього перегляду. Російська сторона каже, що цілком задоволена цими контрактами і на їхній перегляд погодитися не може. Російська сторона також давала знати, що може піти на зниження ціни на газ для України в обмін на контроль над українською газотранспортною системою на правах власності чи співвласності, створивши для цього газотранспортний консорціум. Президент України віктор янукович та міністр енергетики та вугільної промисловості Юрій Бойко нещодавно також наголошували на підвищенні енергетичної ефективності країни, диверсифікації постачання газу й збільшенні власного видобутку енергоносіїв.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ