Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика  |  Cуспільство

Бабу Параску поховали без жодного політика

В неділю, 28 листопад, на цвинтарі села Дорогичівка Тернопільської області поховали Парасковію Королюк. Символ Помаранчевої революції баба Параска померла на 71-му році життя.

"Так раптово померла, ми й не сподівалися. Ніхто подумати не міг, тому що хворою не лежала. Знаю, що в лікарню їздила, бо поперек спини боліло. Тижня там не пробула й вернулась додому, а в п'ятницю ввечері їй погано стало. Вийшла на вулицю, впала і померла на очах у сусідки. Тіло баби Параски на розтин не забирали. У селі не прийнято старих везти в лікарню і розтинати ", - розповіла односельчанка Віра Барицький.

За її словами, квіти і вінки привезли представники від Нестора Шуфрича, Блоку Юлії Тимошенко і Нашої України.

"У суботу батько панахиду провів, а в неділю ... на цвинтарі прощалися. Людей було більше трьохсот чоловік. Всі односельці зійшлися, з сусідніх сіл приїхали. Із київських політиків, яких підтримувала баба Параска, ніхто не приїхав, був лише депутат з обласного ради від партії Наша Україна. Приїхав з двома чиновниками і на панахиду, і на похорон ", - зазначила Барицький.

Нагадаємо, за активну участь у Помаранчевій революції Параску Королюк нагородили почесним знаком Гвардія революції і орденом Княгині Ольги III ступеня. З березня 2007 року вона була членом НУНС.

Раніше, в січні 2010 року, баба Параска повідомляла, що змінила свою думку про Віктора Януковича, зазначивши, що більше бандитом його не вважає.

Варто відзначити, що 10 грудня 2008 року співробітники Управління держохорони затримали бабу Параску при спробі покласти квіти до пам'ятника В'ячеславу Чорноволу, де був присутній Президент Віктор Ющенко.

КП

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ