Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Багато хто воєнний стан не помітив, але російська загроза нікуди не зникла, - Юрій Михальчишин

Колишній депутат ВР та політолог Юрій Михальчишин вважає, що 30 днів воєнного стану пройшли м’яко і непомітно для цивільних, проте російська загроза залишається актуальною. Про це він 27 грудня розповів Гал-інфо в коментарі.

"Багато побоювались обмеження конституційних прав, але влада навіть не запровадила комендантської години. В окремих областях лише тимчасово обмежувався продаж алкоголю. Тобто все минуло достатньо м’яко, і взагалі багато хто воєнний стан не помітив, проте російська загроза нікуди не зникла", - зазначив Михальчишин. 

Він вважає, що південь країни, а саме Одещина, Миколаївщина та Херсонщина потребують продовження правового режиму воєнного стану.

"Південь країни виглядає малозахищеним – концентрація військ РФ, про які говорили очільники держави, очевидно, не зменшилася. Більше того – в Криму за той час зросла присутність ударної військової авіації", - пояснив політолог.  

Юрій Михальчишин відзначив підвищення боєготовності першого резерву ЗСУ, початок роботи територіальної оборони та обмеження в’їзду в Україну росіянам від 16 до 60 років як позитивні наслідки воєнного стану. 

"Обмеження в’їзду в Україну для росіян можна було реалізовувати і без правового режиму воєнного стану. Ця ініціатива давно пропонувалася фахівцями і просто здоровим глуздом. Звісно, таке обмеження є корисним і дієвим з точки зору покращення контррозвідувального режиму. Цей крок є правильним, але частковим, оскільки досі, на жаль, не припинено транспортного сполучення та не введено візового режиму з Росією", - додав Михальчишин.  

Політолог також висловив надію на т.зв. "Азовський пакет санкцій" проти Росію, яким може значно погіршити позиції агресора на міжнародній арені та пришвидшити звільнення полонених моряків. 

Нагадаємо, вчора в Україні перестав діяти правовий режим воєнного стану. 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ