Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка

Багатоповерховий гараж на вулиці Вороного будуватиме готель «Жорж»

Проектні пропозиції багатоповерхового гаражу на вулиці Вороного виконувались на замовлення ТЗОВ „Готельний комплекс „Жорж”. Про це на громадських слуханнях повідомила головний архітектор проекту ТЗОВ „Зелемінь” Наталя Зінчук.
 За її словами, ділянка розташована у дуже зручному місці, оскільки знаходиться у центрі міста поблизу площі Міцкевича. „Будівництво такого гаражу позбавить центр міста від паркування автомобілів у самому центрі. На даний момент на місці майбутньої забудови розташований дитячий спортивний майданчик, який фактично не функціонує, проте мова не йде про його ліквідацію”, – зазначила Наталя Зінчук.
 З огляду на фактичну відсутність у замовника місць постійного паркування автомобілів в цьому районі, розміщення багатоповерхового гаражу-стоянки дасть можливість звільнити проїзну частину проспекту Свободи від припаркованого транспорту й таким чином збільшить її пропускну здатність. Загальна площа запропонованої ділянки – 1570 квадратних метрів. Для забудови запропонували проект гаражу-стоянки на 6 поверхів, у тому числі два підземних поверхи: підземний рівень паркінгу й технічний рівень для господарських потреб готелю «Жорж», оскільки він є інвестором будівництва багатоповерхового гаражу. На підземному рівні паркінгу передбачено зробити два незалежні роззосереджені в’їзди-виїзди по пандусу. На наземному рівні планують незалежні в’їзди-виїзди. З першого ліфтами автомобілі транспортуватимуться на 2, 3, 4 рівні. Загальна місткість гаражу-стоянки – 96 автомобілів.
«Ми планували, що гараж уміщуватиме до 160 авто, проте не отримали дозволів із санепідемстанції і пожежної служби, які не дозволили вміст такої кількості автомобілів», -- зазначила Наталя Зінчук. Відстань до будинку на протилежному боці вулиці Вороного становить 18,75 м, що абсолютно відповідає усім правилам безпеки.
«Негативного впливу на вулицю Вороного немає. Приміщення, згідно з проектною пропозицією, планується закрити глухими вікнами, проте це лише проект, який саме для покрашення виноситься на громадські слухання – щоб були враховані усі пропозиції громади міста Львова. 300 метрів квадратних буде віддано під громадські функції готельного комплексу «Жорж», який є спонсором побудови автомобільного багатоповерхового гаражу. Майбутня споруда буде вписуватись в архітектуру Львова, адже не потрібно боятись сучасної архітектури. Вона не буде суперечити архітектурі нашого міста», – зазначила Наталя Зінчук.
 Власне, питання архітектури міста і викликало найбільшу дискусію на громадських слуханнях проектної пропозиції будівництва багатоповерхового гаражу, проте було піддано критиці і те, що «Жорж» використовуватиме частину приміщення під свої потреби, створюючи ресторан чи інші заклади. «Спонсорів потрібно підтримувати і надавати їм можливість розбудовувати наше місто, адже варто жити не сьогоднішнім, а завтрашнім днем нашого міста. Територія в центрі міста не буде марнуватись, хоча, звичайно, і не позбавить місто проблеми автомобільної насиченості», – додала Наталя Зінчук. 
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ