Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Балога каже, що бійці «Правого сектору» в Мукачевому готові скласти зброю, але чекають на рішення Яроша

Обраний на Закарпатті і впливовий у цій області депутат Верховної Ради Віктор Балога стверджує на своїй сторінці у Facebook, що заблоковані неподалік Мукачевого бійці «Правого сектору» готові скласти зброю, але чекають на рішення лідера організації Дмитра Яроша.

Вони також «вимагають гарантій, що їх відправлять одразу на Київ у СБУ», додав Балога.

«Довів їхні вимоги до керівництва держави. Щоб не було кровопролиття, зараз потрібне тільки одне рішення. Політичне», – відзначив депутат, якого представники заблокованої групи озброєних осіб «запросили бути переговорником».

Раніше радник міністра внутрішніх справ Антон Геращенко повідомив, що «ситуація в Мукачевому стабілізована і перебуває під контролем».

Лідер «Правого сектору», колега Геращенка у Верховній Раді Дмитро Ярош вказав, що «зараз найголовніше – стабілізувати ситуацію і не допустити подальшого кровопролиття», а «для цього необхідно негайно затримати бандитів і тих міліцейських чинів, які віддали наказ на відкриття вогню на ураження».

У Закарпатській області триває спецоперація «із блокування, роззброєння і затримання банди, яка здійснила напад на цивільний об’єкт у Мукачевому». «Зараз угрупування оточено, бандитам запропоновано здатися», – ідеться в повідомленні МВС. На місце подій вирушили підрозділи Національної гвардії, додають у відомстві.

11 липня вдень у Мукачевому виникла перестрілка. За повідомленнями місцевих ЗМІ, конфлікт виник між «Правим сектором» та людьми з оточення депутата Верховної Ради Михайла Ланя.

Радіо Свобода

 
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ