Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Балога обіцяє не скорочувати рятувальників

В результаті змін, які передбачає адміністративна реформа, не буде звільнений жоден фахівець у низових ланках VYC. Про це в інтерв‘ю газеті «Урядовий кур‘єр» заявив міністр МНС України Віктор Балога, повідомила прес-служба МНС.

За його словами, кадрові скорочення будуть проведені за законом, передбачені при цьому компенсації  - виплачені. Порушень міністр не допустить. Більше того, в планах доукомплектовувати підрозділи на місцях і піднімати зарплати людям.

На думку В.Балоги, МНС – структура, покликана виконувати свій сегмент державних функцій ефективно і при цьому раціонально.

«Як міністр я зобов’язаний грамотно використовувати бюджет міністерства. І державні гроші, вважаю, варто у першу чергу вкладати в обладнання, техніку і зарплати рятувальників, а не в утримання генералітету і його «соцпакет». Витрачання бюджету на зайві структури і малокорисне начальство в наших умовах – це навіть не розкіш, а злочинне нехлюйство», – завив міністр.

На запитання кореспондента, чи достатньо міністерству коштів, які передбачені у державному бюджеті на 2011 рік, міністр відзначив, що цьогоріч відомству на 10 відсотків підняли асигнування - до 4 млрд. 400 млн. гривень.

В умовах, коли країна ще не виборсалася з кризи, будь-яке збільшення видатків – добре. Ці гроші підуть переважно на фінансування захищених статей, частково на утримання і лише зовсім трохи – на розвиток.

Проте, за словами Балоги, МНС необхідно ще 825 млн. З них 565 млн. потребують сили цивільного захисту на технічне дооснащення, придбання спеціального одягу та інвентарю – за цим стоїть життя людей на випадок катастроф, пожеж і аварій. 180 млн. потрібні на підтримання безпеки саркофагу – об’єкту «Укриття» на Чорнобильській АЕС. Ще 80 млн. на екологічні програми на самій станції і в зоні відчуження.

«Ми передали всі обґрунтування в уряд. Мова йде, по суті, про превентивне фінансування, здатне за копійку відвернути мільйонні втрати. Сподіваємося, що по мірі економічного зростання гроші будуть виділені. Підкреслю: МНС прозвітує про кожну бюджетну гривню», – сказав він.

Віктор Балога поінформував, що відтепер на сайті МНС для всіх охочих відкрита інформація про використання бюджету міністерства у 2010 році.

«Це чесний крок, хоча й не вельми поширений. Ми пішли на це усвідомлено. У поданій інформації є все: навіщо, куди, скільки і почім. Аналіз показав і ми офіційно визнали, що кожна п’ята тендерна закупівля  минулого року проведена сумнівно і не прозоро», – додав міністр.

Міністр запевнив, що корупційного поводження з бюджетом МНС за його керівництва не буде. Звіти про всі видатки, всі операції з бюджетними грошима постійно будуть надаватися для широкого доступу. Це стане нормою, у тому числі і проти зловживань.

 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ