Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Балога попросив Азарова належно профінансувати протипаводкові заходи

Міністр надзвичайних ситуацій Віктор Балога хоче забезпечити цього року належний рівень фінансування протипаводкових заходів та завершити відновлення пріоритетних об'єктів, які постраждали внаслідок паводка у 2008 році. Про йдеться у листі Прем’єр-міністру України Миколі Азарову,повідомила Прес-служба МНС України.

Міністр Надзвичайних ситуацій у листі зазначив,щовсе це слід доручити центральним та місцевим органам виконавчої влади.

Як йдеться у документі, стихійні явища, пов'язані із шкідливою дією вод, становлять особливу загрозу для країни. При цьому ситуація значно ускладнюється недостатнім фінансуванням державних цільових програм у даній сфері. Так у 2011 році на ці заходи було виділено 136 млн. гривень, що становить 20% від передбаченого програмами. У державному бюджеті на 2012 рік передбачено 190 млн. гривень, тобто 27% від запланованого. Таким чином і сьогодні залишаються недобудованими об'єкти протипаводкового захисту територій західних областей.

Віктор Балога зазначає, що загалом для відбудови таких об'єктів необхідно виділити 1 076,3 млн. гривень, у тому числі 430 млн. гривень на 322 об'єкти у Закарпатській, Івано-Франківській, Львівській та Чернівецькій областях.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ