Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Балогу затримали на кордоні зі Швейцарією з чеком на 125 млн євро?

Депутат Геннадій Москаль просить СБУ перевірити інформацію про нібито затримання Віктора Балоги на кордоні зі Швейцарією з незадекларованим банківським чеком на 125 мільйонів євро. Відповідний запит Москаль надіслав голові СБУ Валерію Хорошковському, повідомляє прес-служба "Народної Самооборони".

Він нагадує, що, за повідомленням ЗМІ, нещодавно німецькими митниками на кордоні зі Швейцарією було затримано громадянина України з незадекларованим банківським чеком на суму 125 млн євро.

Після перевірки з'ясувалося, що вилучений чек є справжнім і був виписаний відомим швейцарським банком, назва якого не розкривається. Не повідомлялось також про ім‘я затриманого громадянина України.

"Водночас, за наявною у мене неофіційною інформацією, отриманою від співробітників поліції Німеччини, цим громадянином України був колишній глава секретаріату президента Віктор Балога, який має рахунки в швейцарських банках, неодноразово перебував на території Швейцарії, в т.ч. перебував у епіцентрі відомого інциденту з пожежею на одному з гірськолижних курортах, про який повідомлялось у багатьох ЗМІ", - заявляє Москаль.

Він також заявляє, що у відкритті банківських рахунків та провадженні незаконної комерційної діяльності Балога користується "усілякою допомогою та підтримкою посла України у Швейцарії Ігоря Діра, який є вихідцем з Закарпаття та був призначений на цю високу посаду Балогою під час його роботи в секретаріаті президента".

"За  неофіційною інформацією Державної прикордонної служби, Балога дійсно в той час перетинав кордон України по дипломатичному паспорту, що використовується Балогою всупереч вимогам чинного законодавства", - пише Москаль.

Він просить Хорошковського перевірити викладенні факти та вжити відповідних заходів реагування, а також повідомити про результати перевірки у встановлений законом термін, передає УП.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ