Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

«Бандерія» видихається, тому можна і потрібно діяти без оглядки на неї, – московський експерт

Президент України Віктор Янукович, який відвідав у четвер Львів, «витримав випробування Галичиною». Про це «Новому Регіону» заявив Кирило Фролов, завідувач відділом України і Криму Інституту країн СНД.

«На даний момент можна вважати, що Віктор Янукович з гідністю витримав випробування Галичиною. Саме у Львові він заявив про те, що Україна не вступить до НАТО. Протести проти Януковича були досить маргінальними. Коротше, «бандерія» видихається, тому можна і потрібно діяти без оглядки на неї», - вважає російський експерт.

Влада України сьогодні перед вибором - з ким бути, з православними Малоросією, Новоросією, Донбасом, Кримом, Підкарпатською Руссю, або з націоналістичною Галичиною, що видихається, з цією агресивно-неадекватною меншістю, яка поки ще домінує у медійній сфері України. Цинізм і екстремізм цієї меншості вражає. Публікація українського видання «Тиждень» про те, що трагедія на шахті «Распадская» - це, нібито, «аргумент» проти геополітичного та економічного союзу Росії та України, вражає своїм цинізмом. Подібна трагедія могла статися де завгодно, у тому числі і в Україні. Бандерівські циніки, що скасовують у Львові термін «Велика Вітчизняна Війна» (тим самим, реабілітують нацизм) і використовують кожну трагедію для нагнітання русофобії - небезпечні для суспільства, в першу чергу - українського. Тому з необандерівцями необхідний не «діалог», що означає капітуляцію перед ними, а припинення легітимації їх особистостей та ідей у суспільно-політичній та медійній сфері, бо реабілітація нацизму і нагнітання русофобії - це екстремізм, з яким борються всі правові, демократичні держави», - закликає Фролов.

У той же час, він піддав критиці нового губернатора Львівщини «регіонала» Василя Горбаля, який пішов на поступки націоналістам в справі повернення сухопутної академії в Одесу.

«Вдалося «прогнути» поставленого Віктором Януковичем православного губернатора Львівщини Василя Горбаля, який, на жаль, зачепив духовного ідеолога нового єднання України з Росією митрополита Одеського та Ізмаїльського Агафангела, який справедливо вимагає від Віктора Януковича повернути до Одеси Інститут сухопутних військ, виведений до Львова Ющенко. Повернення Інституту в Одесу – це один зі знаків подолання ющенківської спадщини», - вважає Фролов.

«Немає жодного сенсу йти на поступки «Бандеростану». Він слабкий, варто підштовхнути, і цей картковий будиночок розсиплеться. Він, власне, тримається тільки на засиллі бандерівців у медіа та «експертному» просторі України», - вважає російський експерт.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ