Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка

Банківська система перейде на майже цілодобовий режим роботи у квітні 2020 року, — Нацбанк

У Національному банку України повідомили, що система електронних платежів (СЕП) НБУ, яка забезпечує міжбанківські грошові перекази, почне працювати 23 години на добу 7 днів на тиждень з квітня 2020 року.

Про це йдеться у повідомленні прес-служби Нацбанку, пише Громадське.

Там зазначають, що перехід на 23-годинний режим роботи стане першим етапом запровадження цілодобового режиму роботи банківської системи.

«Для реалізації цілодобової роботи СЕП Національний банк планує модернізувати деякі технологічні питання роботи системи. Зокрема, технологію включення/виключення учасників СЕП, а також встановлення лімітів для виконання примусового/безспірного списання та арешту коштів», — повідомили у Нацбанку.

Наразі СЕП НБУ працює 12 з половиною годин по буднях: з 08.30 до 19 години. Не працює СЕП у вихідні та святкові дні. Це ускладнює здійснення переказів коштів між банками, а також на рахунки держави у казначействі.

Перехід на цілодобовий режим роботи планують зробити у 2 етапи. В межах першого етапу СЕП працюватиме у режимі 23/7 (тобто 23 години на добу, 7 днів на тиждень. Не працюватиме система одну годину щодоби о півночі.

Про перехід банківської системи на цілодобовий режим роботи у Нацбанку повідомляли у вересні 2019 року. Зокрема, для цього там планували робити зустрічі з представниками банків, щоб обговорити зміни у роботі банківських установ.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ