Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Баскетболісти „Львівської політехніки” поступились БК „Київ”

У поєдинку другого туру першого етапу чемпіонату України в чоловічій Суперлізі баскетболісти „Львівської політехніки” на своєму майданчику зазнали розгромної поразки від віце-чемпіона країни БК „Київ” – 63:96.
Перший домашній поєдинок „Львівської політехніки” проти титулованого суперника зі столиці викликав у Львові неабиякий ажіотаж. Переповнені трибуни палацу спорту „Будівельник” сподівалися, що розрекламований оновлений склад „політехніків” принаймні чинитиме гідний опір срібному призеру минулого чемпіонату, а якщо поталанить, то зуміє створити справжню сенсацію. Та виявилося, що сподівання львівських вболівальників були марними.
Щоправда, рахунок у матчі відкрили господарі – 2:0, але це був єдиний випадок, коли перед вели підопічні Андрія Шаптали. Вже наприкінці 3-ї хвилини на табло горіли цифри 10:4 на користь БК „Київ”, а до завершення першого періоду перевага гостей зросла до 13-ти пунктів – 13:26. Керманич галичан, тасуючи склад, намагався внести зміни в перебіг подій на паркеті, але нічого з того не виходило. На велику перерву суперники пішли за рахунку 58:30 на користь киян.
Підопічні Віктора Бережного не збавили обертів і після відпочинку. „Вовки” вишукано діяли в нападі і надійно в обороні. Перед заключною 10-хвилинкою львів’яни програвали з катастрофічним відставанням 78:40. І лише в четвертому періоді, коли гості дещо заспокоїлися, господарі зуміли трішечки скоротити рахунок: фінальний свисток зафіксував перемогу БК „Київ” з перевагою в 33 пункти – 96:63 (26:13, 32:17, 20:10, 18:23). У складі гостей найбільший внесок у перемогу своєї команди зробили Дозет (19 очок), Соукар (17), Річардс (15), Лукас (14) та Яйло (12). У господарів десять очок та більше набрали лише Лемик (15), Гальонкін (11) та Жужа (10).
Наступний матч “Львівська політехніка” проведе вдома 12 жовтня. На паркеті палацу спорту “Будівельник” галичани поміряються силами з харківським БК “Політехнік”. Початок зустрічі о 16.30.
Віктор Бережний, головний тренер БК „Київ, зазначив: „Ми перемогли значно легше, ніж я сподівався. Причин цього бачу три. По-перше, ми дещо краще вкомплектовані. По-друге, вже в першій чверті ми зробили хороший відрив у рахунку, що призвело до певного психологічного надлому львівської команди. І по-третє, ми значно швидше бігли у відрив. Але я вважаю, що сьогоднішня „Львівська політехніка” на відміну від минулих сезонів не буде серед аутсайдерів”.
Андрій Шаптала, головний тренер „Львівської політехніки”, сказав: „На жаль, у цій зустрічі нам не вдалося практично нічого. Хіба що кілька перших хвилин ми грали на рівних із грізним суперником. У попередньому матчі в Черкасах ми принаймні після перерви зуміли діяти на рівних, а от сьогодні упродовж всієї зустрічі кияни диктували нам свої умови. Звичайно, нам наразі бракує зіграності, адже в нинішньому складі ми зібралися лише за тиждень до старту чемпіонату. Але сьогодні я найбільше розчарований тим, що майже ніхто не виявив характеру. Не знаю, можливо хлопці перехвилювалися, адже це перший матч в сезоні перед своїми вболівальниками”.
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ