Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Баскетболісти „Львівської політехніки” здобули першу перемогу в новому сезоні

Після двох стартових поразок у чоловічій Суперлізі чемпіонату України баскетболісти „Львівської політехніки” одержали першу перемогу. На паркеті львівського палацу спорту „Будівельник” підопічні Андрія Шаптали взяли гору над харківським БК „Політехнік” – 114:85.
Перед початком матчу було помітно, що гравці „Львівської політехніки” хвилюються. І їх можна зрозуміти. Адже якби оновлений склад галичан зазнав третьої поразки поспіль, цього б напевне ніхто не зрозуміли. Певною мірою додала хвилювання господарям і присутність на матчі губернатора Львівщини Петра Олійника. Але, на щастя, хлопці ще до стартового свистка зуміли вгамувати емоції і все сталося так, як і очікували місцеві вболівальники.
Львів’яни розпочали, як говорять, з місця в кар’єр – на 2-й хв. на табло горіли цифри 6:0 на їхню користь. А за наступні три хвилини завдяки вдалим діям здвоєного центру в складі Костянтина Галенкіна (зріст 207 см) і легіонера з Чорногорії Ніколи Булаїча (208 см) перевага наших земляків зросла до 15-ти пунктів – 21:6. Проте поступово оговталися і „політехніки” з першої столиці України. Як і очікувалося, першу скрипку в складі гостей грав суперснайпер Тимур Арабаджи. Забігаючи наперед скажемо, що саме він став найрезультативнішим гравцем зустрічі – 29 очок. А перша 10-хвилинка завершилася за п’ятиочкової переваги господарів – 33:28. В другому періоді львів’яни продовжували перегравати суперника в позиційному нападі, завдяки чому до великої перерви збільшили відрив до 11-ти пунктів – 57:46.
Упродовж третьої чверті на паркеті точилася рівна боротьба, в якій команди на точну атаку суперника відповідали не менш ефективними діями. І лише наприкінці 10-хвилинки господарі завдяки двом поспіль влучним триочковим кидкам Юрія Штереба довели свою перевагу до 16-ти очок – 81:65. Зрозумівши, що з долею матчу практично все зрозуміло, в заключному періоді обидва тренери дали можливість проявити себе резервістам. Краще виглядали господарі, тому цілком закономірною є перемога „Львівської політехніки” з переконливим рахунком 114:85 (33:28, 24:18, 24:19, 33:20). Додамо, що найбільший внесок в перемогу львівської команди зробили Юрій Штереб (25 очок) та Ярослав Лемик (21). Наступний поєдинок за участю „Львівської політехніки”, в якому суперником нашої команди буде найтитулованіший український клуб київський „Будівельник”, відбудеться у палаці спорту „Будівельник” 21 жовтня.
Як зазначив Андрій Шаптала, головний тренер „Львівської політехніки”: „Я задоволений результатом, але незважаючи на перемогу з переконливим рахунком, у мене є претензії до команди. По-перше, у декого з гравців не горіли очі. По-друге, ми надто багато пропустили – наше завдання, щоб суперник тішився, коли в матчах з нами набиратиме 70 очок, а нам сьогодні забили аж 85. І по-третє, нам так і не вдалося прикрити головну ударну силу харків’ян Тимура Арабаджи. Наше щастя, що в суперника через травму не грав Ігор Крівцов. З ним була б зовсім інша гра. А от хто мене знову насправті втішив, то це Олександр Жужа. Я дуже радий, що цей молодий гравець, так само, до речі, як і Ярослав Лемик, прибавляє від матчу до матчу. На мою думку, саме довкола цих хлопців ми будемо створювати команду майбутнього”.
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ