Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

«Батьківщина» погрожує всеукраїнською акцією непокори

Об’єднана опозиція «Батьківщина» обіцяє організувати акції громадянської непокори по всій Україні, якщо влада не виконає вимоги Юлії Тимошенко.

Про це йдеться у переданій УНІАН заяві Об’єднаної опозиції «Батьківщина».

«Об’єднана опозиція «Батьківщина» висловлює свою солідарність та повністю підтримує дії своїх політичних соратників – народних депутатів Олександри Кужель, Людмили Денісової та Тетяни Слюз, які приєдналися до акції громадянської непокори Юлії Тимошенко.

Їх мужній вчинок вже продемонстрував всій Україні та світу, що ніхто не має права безкарно і цинічно знущатися над жінками та їхньою гідністю, навіть якщо вони перебувають в ув’язненні та є політичними опонентами нинішнього злочинного та антиукраїнського режиму Януковича», - наголошується у заяві.

«Батьківщина» вимагає від влади негайно виконати всі вимоги учасників акції громадянської непокори: припинити «незаконне відеоспостереження в палаті Юлії Тимошенко, відсторонити чоловіків від відеонагляду, припинити постійні принизливі особисті обшуки та огляди, забезпечити законне право лідера опозиції на телефонні дзвінки. Виконання цих вимог повинно поширюватися не лише на Юлію Тимошенко, але й на всіх жінок, які перебувають в ув’язненні».

У протилежному випадку Об’єднана опозиція «Батьківщина» по всій Україні організує масові акції громадянської непокори і солідарності із Ю.Тимошенко та жінками-депутатами, які приєдналися до неї.

«Ми також звертаємося до всіх міжнародних організацій, ОБСЄ, ЄС, Європарламенту, ПАРЄ з вимогою дати належну оцінку грубому порушенню прав і свобод жінок-ув’язнених в Україні, зокрема, прав і свобод лідера української опозиції Юлії Тимошенко», - наголосили у «Батьківщині».

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ