Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

"Батьківщина" вирішила, що піде в коаліцію

Політрада партії "Батьківщина" ухвалила рішення про входження фракції "Батьківщина" в коаліцію. Про це повідомляється на сайті партії.

Глава "Батьківщини" Юлія Тимошенко зазначила, що партія має стати невід'ємною частиною коаліції демократичних сил без будь-яких умов і застережень і разом з політичними силами, яким висловило довіру українське суспільство, взяти відповідальність за ситуацію в країні.

Під час засідання також обговорили політичну стратегію "Батьківщини" в новому парламенті. Тимошенко заявила, що "Батьківщина" стоятиме на позиціях відновлення територіальної цілісності країни і потурбується про підвищення обороноздатності, дотримання шляху євроінтеграції, наполягатиме на скасуванні позаблокового статусу, що стане запорукою входження України в НАТО.

Політрада "Батьківщини" вирішила в першочерговому порядку внести на розгляд парламенту пакет законопроектів щодо соціального захисту громадян та боротьби з корупцією та олігархією.

Голова партії "Батьківщина" підкреслила, що першим рішенням парламенту має бути скасування президентської, депутатської та суддівської недоторканності. Тимошенко повідомила, що відповідний законопроект вже розробила команда "Батьківщини" і представить найближчим часом.

Партія "Батьківщина" в парламенті також буде протидіяти спробам перетворення сільськогосподарської землі на товар.

"Але поза всіх пріоритетів нам потрібно звільнити Надію Савченко", - наголосила Юлія Тимошенко.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ