Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

"Батьківщина" заявила про припинення відтоку членів партії

Перший заступник голови партії ВО Батьківщина Олександр Турчинов констатував готовність політичної сили до початку кампанії з виборів Верховної Ради. Він також визнав, що партії значно легше було б перемогти на виборах, якби Тимошенко була на волі.

"Партія Батьківщина готова до виборчої кампанії. Ми створили той базис, на основі якого ми будемо формувати спільну перемогу: 31 107 дільничних партійних організацій, що становить 96% від загальної чисельності виборчих дільниць України", -заявив Турчинов.

Турчинов зазначив, що останнім часом припинився відтік членів партії, і вона почала поповнювати свої лави новими партійцями. За його словами, кількість членів Батьківщини досягла 600 тисяч осіб.

Турчинов також вважає, що для формування єдиного опозиційного списку на вибори Верховної Ради члени Батьківщини повинні бути готові до самопожертви.

"Партія Батьківщина - найчисленніша опозиційна сила - повинна стати плацдармом для об'єднання демократичних сил і зобов'язана показати приклад самопожертви заради цього. Тільки так ми зможемо досягти поставленої нашим лідером мети - єдності і спільної перемоги", - сказав Турчинов.

Він поставив запитання делегатам з'їзду, чи готові вони до такої самопожертви. "Чи готові ми з вами до реальної самопожертви? Я наголошую: до реальної, а не абстрактної, про яку ми звикли дуже часто говорити. До реальної, конкретної самопожертви? Пожертвування своїм місцем у списку, втрати округу, втрати своїх посад, своїх інтересів? Я у вас запитую", - наголосив він.

У відповідь на це з лав делегатів з'їзду почали лунати окремі відповіді Так. Турчинов,не задовольнившись цим, поставив питання повторно, і зала уже дружно відповіла Так!.

Крім того, за його словами, "демократичним силам сьогодні було б значно легше йти до перемоги, якби наш лідер Юлія Тимошенко була зараз з нами". Він додав, що це добре розуміли "вороги, коли в своїх кабінетах на Банковій будували плани щодо ув’язнення Тимошенко".

Як заявив Турчинов, "для кожного з нас арешт Тимошенко став надзвичайно болючим ударом". За його словами, у в’язниці кинуто багато "найкращих людей", які працювали в опозиції. "Тому припинення політичних репресій, звільнення з ув'язнення Тимошенко, інших політичних в'язнів є одним з головних завдань партії та особисто кожного з нас", - зазначив Турчинов.

Він також зауважив, що навіть перебуваючи в Качанівській колонії, Тимошенко залишається "єдиним і незмінним лідером нашої партії".

Нагадаємо,сьогодні, 30 березня, в Києві триває з'їзд партії Батьківщина, лідером якої є екс-прем'єр-міністр Юлія Тимошенко.

Кореспондент

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ