Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

На Львівщині у Потелицькій школі мерзнуть діти?

У Потелицькій школі Жовківського району Львівської області діти навчаються у холодних класах. Про це написала до «Електронної книги скарг України» одна із матерів. Директор школи Світлана Ковальчук заявила, що їй ніхто з батьків не скаржився, що загалом в класах нормальна температура, однак визнала, що проблема з опалення школи таки є.

Подаємо текст скарги, що її опублікувала «Електронної книги скарг України»:

“Шановні журналісти, в той час, як по телебаченні розповідають, що у певних школах температура +16 градусів і у них, відповідно, припинений навчальний процес, у Потелицькій ЗОШ 1-3 ступенів, Жовківського району Львівської області, справи куди гірші…

При температурі +8-9 градусів діти змушені ходити на навчання. Багато учнів вже захворіли.

Звертаюсь до вас і прошу допомоги. Розумію, що, можливо, є набагато серйозніше проблеми, ніж наша, але така ситуація триває вже декілька років. І змін ніяких”, – написала наша читачка Оксана».

Отже, директор школи Світлана Ковальчук у коментарі Гал-інфо повідомила, що у класах могло бути трохи холодніше хіба що у перший день навчання (15 лютого) після канікул, під час яких школа ледь опалювалася.

Також вона визнала, що у кількох початкових класах температура справді низька. Попри те, що там є нові герметичні вікна і двері. Причина - біда з котельнею: котли, які працюють на вугіллі, не забезпечують потрібної температури.

За словами директора, ці котли і ремонтували, і не раз до них викликали майстрів, проте ніхто з них не зміг назвати причину, чому вони не гріють, як слід.            .

Також Світлана Ковальчук повідомила про домовленість, що до наступного навчального сезону котельню передадуть в оренду комерційній фірмі, яка мала б встановити нове енергоекономне котельне обладнання.

Водночас Світлана Ковальчук заявила, що їй ніхто з батьків не скаржився на ходні класи. Вона запевнила, що готова моментально реагувати на такі скарги. Сказала про можливість дистанційного навчання.

Інформацію про те, що котельню планують віддати в оренду, підтвердив і сільських голова Потелича Ігор Товарянський. За його словами, школа у Потеличі велика, там навчається до 400 учнів. Окрім дітей з Потелича, сюди на науку  ходять школярі із 11 сусідніх сіл.

Чи справді сьогодні мерзнуть діти у школі, про це він не знає. До нього з такими скаргами ніхто не звертався. Однак про котельню, яка погано гріє, йому відомо. Проблемі вже кілька років. Коли школа була невідомо чия, за неї ніхто не брався. Торік школу з котельнею на свій баланс взяла  сільська рада. Відтак, планують провести конкурс, щоб передати її в оренду. При цьому орієнтуються на досвід Рави-Руської, де навчальні заклади опалює комерційна фірма,що використовує обладнання, яке працює на тирсі.  «У Раві-Руській всі задоволенні. У приміщеннях тепло. А щодо нашої школи, то я не знаю, у чому причина, чи сама система опалення вже забилась, чи вугілля погане, чи котли… Тому ми вирішили виставити котельню на конкурс», - зазначив Ігор Товарянський.             

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ