Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Байден закликає коаліцію в Україні відновити єдність

Віце-президент США Джо Байден закликав українську коаліцію швидко відновити єдність, що дозволить Україні реалізувати реформи, необхідні для співпраці з МВФ. Про це він заявив 11 лютого під час телефонної розмови з президентом України Петром Порошенко, повідомляє Білий дім.

За повідомленням американської сторони, лідери двох країн обговорили виконання Мінських угод і висловили серйозну занепокоєність погіршенням ситуації на Донбасі.

У прес-службі українського президента також повідомили, що Порошенко і Байден наголосили на необхідності продовження реформ в Україні, зокрема в контексті співпраці з Міжнародним валютним фондом.

10 лютого директор-розпорядник МВФ Крістін Лаґард заявила, що фонду буде складно продовжувати співпрацю з Україною без належної боротьби з корупцією. Вона також висловила стурбованість «повільним прогресом, який демонструє Україна, в поліпшенні державного управління, в боротьбі з корупцією і в зниженні впливу корисливих інтересів на політику».

10 лютого під час телефонної розмови з директором-розпорядником МВФ Крістін Лаґард Порошенко наголосив, що «Україна продовжить реформи, незважаючи на кризу у стосунках між урядом та парламентською коаліцією». Як повідомили в Адміністрації президента, Порошенко і Лаґард домовилися підготувати дорожню карту пріоритетних реформ для України, які допоможуть співпраці з МВФ.

Міністр фінансів України Наталія Яресько вважає цю заяву МВФ свідченням необхідності прискорити реформи.

За чотирирічною програмою розширеного фінансування, яку МВФ почав здійснювати майже рік тому, в березні 2015-го, Україна мала б отримати загалом близько 17 мільярдів доларів. Та через розбіжності між вимогами МВФ і діями уряду Україна отримала наразі лише два транші загалом на 6,7 мільярда доларів.

радіо свобода

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ