Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Бельгійські військові готують базу Яворівського полігону для спільних навчань влітку

«Нещодавно на Яворівський полігон прибули військовослужбовці збройних сил Королівства Бельгія. Власне, вони прибули з метою узгодити, уточнити, розробити план сценарію навчань, які будуть відбуватись на початку літа», – про це в коментарі «Гал-info» повідомив начальник прес-центру ЗОКу Олександр Поронюк.
«Оскільки Яворівський полігон визнаний, як Центр міжнародного військового співробітництва, до цього звання він йшов десять років, адже відомо, що найперші навчання в незалежній Україні проводились саме на цьому полігоні, то планують, що тут  будуть проводитись і українсько-американські навчання. Водночас будуть відбуватись планові заходи щодо підготовки наших військових підрозділів для ротації у миротворчі контингенти. Знову ж таки будуть відбуватися курси гуманітарного розмінування, курси підготовки миротворчих підрозділів інших країн. Власне, саме для цього, у кінці минулого року – на початку цього року, і перебували у наших військовослужбовців колеги з багатьох країн світу», – зазначив прес-секретар ЗОКу.
За словами Олександра Поронюка, «міністр оборони України Анатолій Гриценко, перебуваючи в жовтні на Яворівському полігоні, дав вказівку керівникам Сухопутних військ розібратися і доповісти про можливість використання полігону з підготовки авіаційних підрозділів для того, щоб вони могли тут готуватися».
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ