Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика  |  Cуспільство

Бенефіс Романа Ілика у Дрогобичі

12 січня народний депутат України, член фракції «Батьківщина» Роман Ілик, обраний до парламенту по 121 Дрогобицькому ВО прозвітував перед громадою округу за рік роботи у ВРУ. В Дрогобичі в Народному домі. Зібралось до 500 осіб. Захід перетворився у справжнісінький бенефіс Романа Ілика. Кілька осіб з критичними запитаннями (від мікрофона в залі) намагались зіпсувати свято.

Роман Ілик звітував майже годину. Потім дозвітовували члени команди – помічники депутата. На тлі бадьорого та розлого виступу депутата їхні спітчі прозвучали блякло, щоб не сказати, як прикре непорозуміння. Однак філігранну крапку з цілим тим багатоголосим звітом поставив інший народний депутат Микола Томенко. Блискучий оратор, який тонко відчуває ситуацію, він сказав коротко і ясно, але водночас і так, щоб не затінити Романа Ілика.

Далі було з дев’ять співдоповідачів. Ясна річ,що Роман Ілик за співдоповідачів жодної відповідальності нести не може. Ну такий збіг, що всі вони як один вважають, що Дрогобицькому краю нечувано пощастило, що тепер у них такий чудовий депутат. Земляк, а не якийсь там зайда.

Загальну атмосферу тотального схвалення зовсім трішки розбавив голова місцевої «Просвіти». Він якось несміливо натякнув, щоб було б не зле якби запрацювали «наші великі заводи», бо краяни масово сидять без роботи.

Запам’ятався ще один виступ – голови місцевого Союзу українок. Вона сказала, що у Дрогобичі нема мамографа. І це зізнання якось в одну мить змалило всі здобутки, про які Роман Ілик повідав як перший заступник голови Комітету з питань охорони здоров’я ВРУ. Мо'й справді, перед тим, як будувати у Дрогобичі нову профільну лікарню, спершу закупити звичайний мамограф.

Потім Роман Ілик відповів на письмові питання. Як горіхи лускав. Особливо коли йшлося про велику політику. Тут він фору міг дати навіть Миколі Томенку. Трохи бракує ще Ціцеронових навичок, але загалом говорив натхненно. Готовий тобі київський політик. Ні дати ні взяти. Щоб так не втік до столиці. Бо хто ж тоді ті заводи запустить?

Власне, хтось запитав про Дрогобицький автокрановий завод, працівникам якого вже рік не виплачують зарплату. І не правда, що Роман Ілик про цю проблему не знає. Його мати працює на цьому підприємстві, і також рік без платні. Він готовий негайно втрутитись, але треба щоб до нього звернувся трудовий колектив. У цьому і вся заковика.  

Настав час на запитання від мікрофона. Це був шанс для тих, хто в Дрогобичі перебуває в опозиції до Романа Ілика. Саме на їхню вимогу цей мікрофон і поставили в залі. Але, забігаючи наперед, скажемо, що опозиція виявилась нечисленною і слабкою.

Першим на удар наважився Святослав Грабовський. Серед іншого спитав, чи не перетвориться Майдан на історію з палатками на підтримку Юлії Тимошенко, які стоять вже два роки, а Юлія Тимошенко продовжує сидіти. І натякнув, що Роман Ілик, як голова ЛОО «Батьківщина», не зовсім дає собі ради.

Роман Ілик одразу нагадав, що автор питання був його конкурентом під час виборів і тоді ж особисто просив у нього якісь преференції. Це наклеп, - пручався Грабовський. Та кількість виборців, яка за вас проголосувала, – це моя вам відповідь, – розчавив опонента Ілик. По суті питань він міг би вже й не відповідати. Зал був у захваті.

Потім до мікрофона підійшов Сергій Р. (прізвище годі було почути). Поскаржився, що йому не дали змоги виступи зі сцени. Звинуватив Романа Ілика, що той провалив роботу з координації дрогобичан на Майдані та штабів спротиву в районах. Поставив незадовільну оцінку.

А далі Сергій сказав, що ходив разом з Грабовським до Ілика – на запрошення останнього під час виборів. Обговорювали, на яких умовах Грабовський знявся би з кандидування. Затим заявив: оскільки Роман Ілик тепер вже двічі не дотримав слова, то він, Сергій Р., вважає його непорядною людиною.Так і випалив. Зал обурено загудів.

Роман Ілик був незворушний. Назвав Сергія другим самовисуванцем чи то самозванцем, що хотіли нав’язати авантюру та шантаж. Словом, провокація. Згодом до мікрофона дістався інший чоловік і сказав, що Ілик добрий організатор Майдану. Зал аплодував.

Опісля розмова депутата з народом вирівнялась і набула щирішого характеру, але тривала недовго: прийшли колядники.

Щодо тексту звіту Роман Ілика, то з ним можна ознайомитись тут. А з його передвиборчою програмою – за цим посиланням. Якщо прочитати звіт, то враження таке, що Роман Ілик – депутат-відмінник. Коли ж порівняти звіт з програмою, то в Романа Ілика непочатий край роботи. Але ж і попереду, дай Боже, ще чотири роки депутатства. Однак з року в рік глядач на цих політичних виставах, мав би ставатиме більш вимогливим. І тут у депутата дві дороги, або розвивати почуття політичної відповідальності, або відшліфовувати акторські здібності.

Андрій Возний.

 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ