Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Березовський очікував надходження 200 мільйонів фунтів - ЗМІ

Підприємець Борис Березовський восени 2012 року розпорядився ліквідувати активи кількох контрольованих ним офшорних фондів, у зв'язку з чим очікував надходження коштів у розмірі близько 200 мільйонів фунтів. Про це пише в неділю газета The Sunday Times, посилаючись на матеріали слідства та юридичну переписку, повідомила Lenta.ru.

За даними британської газети, російський перевізник "Аерофлот" якийсь час тому з'ясував, що інвесткомпанія Salford Capital Partners в інтересах Березовського з жовтня 2012 року розпродує його активи.

Буквально через дві години після звістки про смерть підприємця фірма Pinsent Masons, що представляє інтереси "Аерофлоту", звернулася до адвокатів Березовського і зажадала розкрити особистості його душоприказників.

У наступних електронних листах представники "Аерофлоту" пояснили, що, за їхніми відомостями, Березовський повинен був отримати від трьох фондів 200 мільйонів фунтів, а особистості душоприказників потрібні їм, бо ті повинні будуть відповідати й за позовами, які були подані до підприємця.

The Sunday Times відзначає, що, на думку деяких друзів Березовського, інформація про очікуване надходження великої суми додає більше ваги версії про навмисне вбивство підприємця і позбавляє підстав припущення про самогубство.

"Аерофлот", нагадує газета, протягом декількох років домагався від Березовського і його партнера по бізнесу Миколи Глушкова відшкодування коштів, які бізнесмени викрали в 1990-х роках. У жовтні 2012 року лондонський суд відхилив один такий позов на суму 720 мільйонів доларів. Тим часом в 2007 році Савеловський суд Москви заочно визнав Березовського винним у шахрайстві і розкраданні у "Аерофлоту" близько 215 мільйонів рублів.

Після смерті бізнесмена представник Генпрокуратури РФ підкреслив, що відомство продовжить домагатися повернення "активів, злочинно нажитих Березовським і його спільниками і легалізованих ними за кордоном".

Березовський помер у себе вдома в Аскоті 23 березня. Обставини його смерті поки не встановлені, і однозначна відповідь щодо її причин також не дана. Повідомлялося, що у поліції немає підстав вважати, що до смерті Березовського причетний хтось інший.

Українська правда

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ