Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

«Беркуту» в Краківці не помічено

Мешканці, що заблокували проїзд на міжнародному пункті пропуску «Краковець», спростовують інформацію, озвучену деякими львівськими політиками про те, що між людьми ходить інформація про те, що працівники «Беркуту» чекають наказу на силове вирішення питання розблокування під‘їзду на пункт пропуску. Як повідомляє кореспондент «Гал-info» з місця події, люди працівників „Беркуту” не помічали.
 «Інформація не підтвердилася. Перекриту пікетувальниками трасу міжнародного значення при в‘їзді на пункт пропуску «Краківець» охороняє невелика кількість прикордонників, що пересуваються серед натовпу. Крім того, на під‘їзді до пункту пропуску стоїть кордон з авто прикордонних військ, територію патрулюють також нечисленні загони прикордонників, які не проявляють агресії ні до пікетуючих, ні до преси. Ні міліцейських патрулів, ні працівників спецпідрозділу «Беркут» в районі пікетування, і там де пікетувальники залишили свої авто (стихійна стоянка обабіч траси) не спостерігається, і опитані мешканці заперечують інформацію про те, що вони десь є і лише чекають наказу перейти до силових дії», – повідомляє кореспондент «Гал-info».
Нагадаємо, що близько 500 мешканців прикордонної зони вже третій день продовжують перекриття українсько-польського кордону на переході „Краковець”. Дорога міжнародного значення перекрита крім «живої» стінки бетонними блоками, дерев’яними колодами і залізною перешкодою висотою 1,5 метра та шириною 5 метрів. Проїзд неможливий в обидва боки: з території України і з території Польщі.
Перед кордоном – за два кілометра від переходу „Краковець” по обидва боки кордону стоїть близько 200 фур. Пікетувальники не пускають з Польщі фури.
Пікет митного переходу „Краковець” триває вночі і вдень, люди вимагають спрощення візової процедури, а також мешканцям прикордонної зони – до 50 кілометрів – можливість безвізового перетину кордону. Пікетувальники також ставлять вимогу запровадити для поляків візовий режим, щоб не було дискримінації. Якщо не буде відповіді на вимоги пікетувальників, вони погрожують заблокувати митні переходи „Рава-Руська” та „Смільниця”.
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ