Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Берлін готується до другої холодної війни з Росією

Німеччина розчарувалася у спробах розв'язати проблему дипломатичним шляхом і готуватиметься до другої холодної війни. Повідомив сайт LB.ua

Після дев'яти місяців безперервних спроб німецької дипломатії вирішити конфлікт Росії та України канцлер Німеччини Ангела Меркель дійшла висновку, що тактику необхідно змінити.

Як пише "Рейтер", 15 листопада в Брисбені напередодні саміту лідерів G20 Меркель тет-а-тет зустрілася з президентом РФ Володимиром Путіним і вимагала від нього прямо сказати, чого саме він хоче в Україні.

За даними видання, протягом майже чотирьох годин Меркель, до якої в середині зустрічі приєднався новий голова Єврокомісії Жан-Клод Юнкер, намагалася змусити Путіна відпустити охоронця і чітко повідомити свої наміри.

Але їй вдалося домогтися від Путіна лише тих же відмовок і ухилянь, які вона чула впродовж місяців.

Зустрічі в Брисбені, а перед цим у Мілані, де Путін дав обіцянки щодо Донбасу і протягом кількох днів почав їх порушувати, посилили роздратування Німеччини. "Меркель потрапила у дипломатичний глухий кут з Путіним", - зазначає "Рейтер", нагадуючи, що з лютого саме Німеччина взяла на себе ініціативу в спробі переконати Путіна знайти взаєморозуміння із Заходом. Меркель говорила з ним телефоном три десятки разів, міністр закордонних справ Франк-Вальтер Штайнмаєр витратив сотні годин, намагаючись домогтися мирного вирішення конфлікту.

Тепер німецькі чиновники кажуть, що у них закінчилися ідеї про те, як вони можуть вплинути на Путіна. Німеччина триматиме канали зв'язку з російським президентом відкритими, але Берлін приготувався до довгого протистояння, другої холодної війни.

У рамках нової тактики Берлін зосередить зусилля на трьох напрямках.

По-перше, Німеччина постарається не допустити чвар між президентом України Петром Порошенком і прем'єром Арсенієм Яценюком, подібних до тих, які були між Віктором Ющенком і Юлією Тимошенко.

По-друге, Берлін протистоятиме спробам Росії розколоти Євросоюз в оцінках подій в Україні.

По-третє, Берлін буде домагатися збереження санкцій проти РФ і посилення їх у разі захоплення бойовиками та російськими військами Маріуполя.

Однак це лише тактика, зазначає видання, а стратегія Німеччини полягає в повільному удушенні російської економіки.

LB.ua

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ