Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Бернардинський дворик продовжують забудовувати

Після визначення переможця міжнародного конкурсу з «Облаштування відкритих просторів комплексу Бернардинського монастиря у Львові», чиновники ще досі не спромоглися вирішити питання щодо компанії, яка самозахопила внутрішнє подвір’я Бернардинів. до того ж, замість провести демонтаж незаконно встановленого літнього майданчика. власники, скориставшись бездіяльністю чиновників, засклили цей незаконний об’єкт. Про це 23 листопада 2012 року повідомила свободівка Ірина Шалаковська, повідомила прес-служба Львівської міської організації ВО «Свобода»

За словами Ірини Шалаковської, конкурс з облаштування Бернардинського комплексу виграла група архітекторів з Угорщини, а тому логічно було очікувати, що міські чиновники для реалізації проекту якнайшвидше забезпечать підготовку території, проте ніяких дій й досі команда Садового не вжила.

«Вже визначено переможця конкурсу з облаштування Бернардинського комплексу, проте й донині не відбувається жодних дій щодо підготовки території. Нагадаю, наразі там розташований літній майданчик, власники якого нещодавно замість того, щоб його демонтувати, після закінчення літнього сезону засклили його, вочевидь, для продовження ведення ресторанної діяльності в зимовий період. Дивною є позиція чиновників, адже саме вони після закінчення літнього сезону мали б відреагувати на незаконні дії, що їх проводить ресторанна компанія. Після демонтажу за рішенням суду 2011 року самозведеної незрозумілої будови мережі «!Фест» в Бернардинському дворику, ці підприємці знову незаконно звели там об’єкт торгівлі, який навіть після оголошення переможців конкурсу з відновлення цієї історичної пам’ятки, вочевидь, не збираються демонтовувати. Слід наголосити, що команда Садового наділена усіма необхідними повноваженнями для реального усунення порушень у сфері охорони історичного середовища у місті. Ми наполягаємо, щоб управління охорони історичного середовища спільно з юридичним управлінням негайно вчинили усі необхідні дії для демонтажу будь-яких сторонніх об’єктів на території Бернардинського дворика. Також ми звертатимемося у прокуратуру щодо незаконних дій мережі «!Фест» та фактів бездіяльності команди Садового», – зазначила Ірина Шалаковська.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ