Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка

Без додаткових перевірок ПДВ відшкодують вісьмом підприємствам Львівщини

ПДВ відшкодовуватимуть без додаткових перевірок, якщо підприємства перейдуть на електронну систему звітності. Про це написало видання «Комерсант Україна», опублікувавши список зі 117 підприємств та компаній. З компаній, що працюють на Львівщині, без додаткових перевірок відшкодують ПДВ ВАТ «Іскра», ВАТ «Дрогобицький долотний завод», ЗАТ "Львівська кондитерська фабрика „Світоч”, ДП «Львівська залізниця», ДП «Львівський державний ювелірний завод», ВАТ «Українсько-чеське СП «Ройал Лтд», ДП «Стрийський вагоноремонтний завод» та ВАТ «Концерн «Галнафтогаз».
До списку ввійшли підприємства, які, на думку ДПАУ, не використовують схем мінімізації доходів і не ухиляються від сплати податків, а також які виявляють бажання працювати з електронною системою звітності. Утім експерти прогнозують, що підприємства цього «білого» списку будуть показувати високе податкове навантаження лише спочатку, але з часом, вивчивши недоліки електронної системи звітності перейдуть на застосування тіньових схем.
Водночас, як зазначає «Комерсант України», список підприємств буде ще уточнюватися.
Першопочатково до списку потрапило 272 підприємства, але після «чистки» мінімізаторів та в ході «регіональних пропозицій» залишилось станом на 20 грудня 204 підприємства, а станом на 22 грудня 117 підприємств. "Ми ще раз подали список з 117 підприємств на перевірку в податкову міліцію, тому що, як показує практика, хоч в центральному офісі все може бути чисто, а філіали компаній використовують схеми. Ще 15 відсотків компаній будуть перевірені, щоб сформувати кінцевий варіант «білого списку», який запрацює у лютому 2007 року", – сказав у коментарі «Комерсант Україна» голова ДПАУ Анатолій Брезвін.
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ