Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Без Сертифіката Українського центру незалежного оцінювання якості освіти студентом у 2008 році стати неможливо

Вищі школи, які проводять підготовчі курси для майбутніх абітурієнтів, не зможуть без Сертифіката Українського центру незалежного оцінювання якості освіти ЗНО приймати на навчання у 2008 році тих учнів, які пройшли курси. Принаймні це стосуватиметься закладів, які є у підпорядкуванні МОН України. Про це сьогодні на прес-конференції повідомив начальник головного управління освіти і науки ЛОДА Павло Хобзей.
„Учні можуть використовувати знання, які отримали на підготовчих курсах, але для них немає жодних пільг”, – наголосив Павло Хобзей. 
„До нас звертаються директори підготовчих курсів у ВНЗ. Ми повідомляємо, що вони можуть продовжувати навчання, бо мають відповідну ліцензію, але для вступу у ВНЗ необхідний Сертифікат Українського центру незалежного оцінювання якості”, – повідомила на прес-конференції директор Львівського регіонального центру оцінювання якості освіти Лариса Середяк.
Як розповів Павло Хобзей, це правило можуть враховувати не усі ВНЗ. „Є 17 відомств, у підпорядкування яких є усі ВНЗ. Я не можу стверджувати, що умова про сертифікат ЗНО при вступі буде обов’язковою у тих закладах, які підпорядковані Міністерству охорони здоров’я чи іншому відомству. Це не Постанова Кабміну, а Наказ МОН України”, – розповів Павло Хобзей.
Нагадаємо, що відповідно до Наказу МОН України від 13.07.2007 року №607 „Про проведення у 2008 році зовнішнього незалежного оцінювання навчальних досягнень випускників загальноосвітніх навчальних закладів” передбачено, що у жовтні 2007 року всі вищі навчальні заклади повинні визначитися щодо кількості та переліку предметів, з яких будуть проводитися вступні випробування під час вступу у 2008 році.
Після проходження ЗНО отримані Сертифікати із результатами необхідно подати у приймальні комісії вищих навчальних закладів разом з іншими документами.
Результати ЗНО 2008 року, підтверджені Сертифікатами Українського центру незалежного оцінювання якості освіти, будуть зараховані як державна підсумкова атестація (випускні шкільні іспити) за курс загальної середньої освіти та як вступні випробування до ВНЗ.
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ