Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Бездомні Львова матимуть де поїсти і переночувати

На сьогоднішньому позачерговому засіданні  виконавчого комітету прийнято рішення про  передачу в безоплатне користування Управлінню праці та соціального захисту громадян терміном на  25 років будівлю на вул. Стороженка, 25  з метою функціонального використання  Центром обліку і  нічного перебування бездомних  громадян.
„На цей центр загалом виділено 750 тис. грн, з них 150 тис. грн  виділяє місто, а 600 тис. грн – Світовий банк.  Центр  мав би задовольнити проблеми, які є зараз в місті з бездомними. Це буде місце, де вони зможуть обігрітися, поїсти, переночувати і отримати першу допомогу. Це є перша фаза  роботи. Наступна фаза  дуже добре виконується  ГО „Оселя”, яке намагається повернути бездомних до нормального соціального життя. І третя фаза -- це збудований на Привокзальній міні-готель, де люди вже пройшовши певну соціальну  адаптацію  зможуть пожити до півроку”, -- розповів журналістам  голова міста Львова Андрій Садовий.
За словами виконуючого обов’язки начальника управління праці та соціального захисту Наталки Федорович,  будинок на Стороженка, 25 має досить велику площу  -- 400 квадратних метрів і зможе приймати до 200 осіб. При потребі біля нього будуть встановлюватися намети. Будинок є в задовільному стані, проте має значні проблеми з опаленням. Притулок є комунальною установою,  тому надалі його будуть фінансувати з міського  бюджету, а також за кошти громадських організацій. Загалом на бездомних щороку з міського бюджету різним громадським організаціям виділяється 300 тис. грн.
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ