Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Безкоштовні обіди у львівських школах готуватимуть доти, поки на них вистачить грошей

Усі учні 1-4 класів у Львівській області (крім Самбірського району) забезпечені безкоштовним гарячим харчуванням. Однак, наразі важко сказати, чи протримається така ж ситуація до кінця навчального року. Про це учора, 1 лютого, під час прес-конференції повідомив начальник Головного управління освіти Львівської ОДА Павло Хобзей.

 

«Оскільки бюджет країни не прийнятий, нам, згідно бюджетного кодексу, виділяють 1/12 минулорічного фінансування. З цієї суми вираховуємо на зарплату вчителям, на енергоносії, а якщо залишаються гроші, то на харчування. Але ж ви знаєте, що з минулого року все подорожчало, і продукти також. Тому безкоштовним харчуванням учні будуть забезпечені доти, поки вистачить коштів», – каже він.

 

При цьому Павло Хобзей додав, що безкоштовними обідами будуть забезпечені діти пільгових категорій.

 

На думку освітянина, це не зовсім правильно, що обіди безкоштовні для всіх, і для дітей з малозабезпечених сімей, і для заможних. Він також зауважив, що у школах, де немає можливості готувати страви, обід з булочки і чаю коштує 2 гривні, в інших школах повноцінний гарячий обід коштує 5 гривень.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ