Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Здоров'я

Безпечні лікарні: Львівська облрада виділить 6,7 млн грн на закупівлю обладнання для дезінфекції та стерилізації

Львівська обласна рада виділить 6,7 млн грн на закупівлю сучасного устаткування комплексної дезінфекції та стерилізації хірургічних інструментів для Львівського онкологічного регіонального лікувально-діагностичного центру.

Таке рішення було прийнято учора, 10 березня, під час засідання постійної депутатської комісія з питань охорони здоров’я та материнства Львівської обласної ради, передає кореспондент Гал-інфо.

Як пояснив депутат Львівської облради, член комісії, лікар-хірург Олег Дуда, лікарні області, де проводять складні операції повинні бути ще безпечнішими для пацієнтів.

"Безпека пацієнта – це найвищий пріоритет для закладів охорони здоров’я, де надають хірургічну допомогу. Закупівля такого устаткування дасть можливість нам дотримуватися європейських протоколів інфекційного контролю", - сказав Олег Дуда.

Як зазначив директор департаменту охорони здоров'я Львівської ОДА Ореста Чемерис, ці кошти ми не забирають із статей Комплексної програми підтримки галузі охорони здоров’я Львівської області на 2021 -2025 роки. Це кошти невикористаних залишків, які було виділено додатково.

У майбутньому планують передбачати виділення коштів на ці потреби окремою стрічкою видатків у Комплексій програмі, аби забезпечувати щороку таким устаткуванням хоча б по одному великому лікувальному закладу Львівської області. Запровадження таких технологій стерилізації у лікарнях області планують проводити почергово. Зокрема наступним може стати Львівський обласний госпіталь ветеранів війн та репресованих імені Юрія Липи у Винниках.

На сьогодні таке устаткування є лише у Львівській обласній дитячій клінічній лікарні «ОХМАТДИТ». Його було придбано за кошти одного з благодійних фондів.

Хірург-онколог розповів про найпоширеніші види раку на Львівщині

Нагадаємо, як повідомляло Гал-інфо, на Львівщині серед усіх злоякісних новооутворень найбільше випадків фіксують раку грудної залози.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ