Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство  |  Спорт

Безпека понад усе: Роман Хім’як розповів про організацію спортивного дозвілля на Львівщині

Роман Хім’як, начальник управління молоді та спорту Львівської обласної військової адміністрації, розповів про умови, в яких працюють спортивні установи Львівщини у літній час.
Роман Хім'як

Також Роман Хім’як звернув увагу на інтеграцію внутрішньо переміщених дітей та організацію спортивного дозвілля молоді у новому навчальному році. 

Саме спорт, на думку Романа Хім’яка, виконує функцію майданчика для спілкування, обміну думок, особливо в умовах війни. В управління молоді та спорту Львівської обласної військової адміністрації запустили п’ять великих проєктів. Серед них: “Спортивні канікули”, “Ігри волонтерів”, “День для війська” тощо. До заходів було залучено багато дітей з різних регіонів, які мешкають на Львівщині. 

“За допомоги багатьох спортивних федерацій станом на вихідні відбулося вже 19 заходів, залучена величезна кількість дітей, зокрема з родин ВПО. Ми цільово не робимо акценту, не відокремлюємо, що це діти приїхали, до прикладу, з Маріуполя, а це діти з міста Львова”, – пояснює начальник управління молоді та спорту ЛОВА Роман Хім’як, під час брифінгу в Українському Медіацентрі.

У департаменті планують, що в новому навчальному році відбудеться багато спортивних змагань, на базах, придатних для цього. Щодо організації спортивного дозвілля дітей у літній час, на території Львівщини мають право функціювати оздоровчі табори, які відповідають безпековій складовій, – наголосив Роман Хім’як. 

До сфер компетентностей департаменту управління молоді та спорту Львівської обласної військової адміністрації входить проведення навчально-тренувальних зборів, організація таборів з фізкультурно-спортивної реабілітації тощо. Більше детальної інформації з програмою спортивних заходів, зокрема проєкту “Спортивні канікули”,  на липень міститься на сторінці обласної адміністрації.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ