Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Безплатні навчання в центрі Луцька: газ – не лише комфорт, а й небезпека

На Театральному майдані у Луцьку газовики розпочали навчання для громадян щодо безпечного використання газу в побуті. Про це повідомила речниця "Волиньгазу" Оксана Швець.

Місячник безпечного використання газу в побуті проводять понад 10 років. Традиційно газовики інформують споживачів про правила безпеки напередодні та після опалювального сезону. Саме у цей час варто звернутися до спеціалістів для перевірки стану димових та вентиляційних каналів, обстежити газове обладнання. Адже від справної роботи усіх елементів газорозподільної системи залежить ваша безпека.

Тож на Театральному майдані фахівці облгазу нагадали лучанам правила безпечного користування газом.

«Існують три основні правила безпечного користування газом у побуті. Перше – самостійно не втручатися в систему газопостачання – довіряти роботи фахівцям. Друге – провітрювати приміщення, де знаходяться газове обладнання, оскільки для спалювання 1 метра кубічного природного газу з вулиці має надійти 9,8 метрів кубічних кисню. Якщо забезпечити потрібну кількість повітря, в приміщенні не буде утворюватись чадний газ. Третє – регулярно перевіряти димовентиляційні канали», – розповіла провідна інженерка з обробки технічної документації АТ «Волиньгаз» Ганна Паньтюшко.

Для кращого засвоєння правил майстер АДС Юрій Вічепольський, слюсар АДС Іван Чарнецький та водій АДС Василь Здига роздали студентам та містянам тематичні ілюстровані листівки.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ