Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

„Безпрєдєл” в бізнесі породжує кримінальні розбори — Віталій Максимов

Жодне із вбивств, які скоєні цього та минулого року на Львівщині, не мають політичної ознаки, запевнив сьогодні, 20 листопада, на прес-конференції голова УМВС України у Львівській області Віталій Максимов. Всі резонансні вбивства, за його словами, пов’язані із бізнесово-економічними інтересами тих чи інших осіб. Вони мають львівський та київський слід і взагалі не пов’язані з донецькими.
„Безпрєдєл” в бізнесі породжує кримінальні розбори”, — так узагальнив останні резонансні злочини головний правоохоронець області.

За словами Максимова, є достатньо підстав сподіватися, що вбивство Богдана Дацка найближчим часом буде розкрите, справу вбивства Степана Сенчука гальмує Генеральна прокуратура, а от по вбивстві Ярослава Вовчака міліції наразі похвалитися нема чим.
„Генпрокуратура у справі вбивства Степана Сенчука весь час хоче знайти крайніх, вони „спустили” цю справу прокуратурі Львівської області, ще би якісь районній прокуратурі віддали. Невже в нас є так багато резонансних злочинів, щоб Генеральна прокуратура не мала часу ними займатися, — наголосив Віталій Максимов. І додав: — В керівника обласної міліції є до Генпрокуратури багато запитань, думаю, найближчим часом я їх обов’язково задам: і про те, що ми були на правильному шляху, і про те, що коло осіб, причетних до цього злочину, вже давно відоме”.
Як припустив головний правоохоронець області, розкриття вбивства Сенчука можуть гальмувати через те, що воно має дуже серйозний київський слід. Щодо вбивства екс-начальника міського управління транспорту і зв’язку Ярослава Вовчака, то у правоохоронців є деякі міркування, однак доказів, які би дозволили найближчим часом розкрити цю справу, наразі нема.
„Це вбивство також має економічне підґрунтя — перерозподіл транспортних напрямків. Однак серйозної інформації, яка давала би нам підстави сказати, що ми наближаємося до розкриття цього злочину поки що нема. Поряд з тим оперативно-слідча група працює до сьогодні і не припинить своєї роботи до тих пір,  поки ми цей злочин не розкриємо”, — заявив Віталій Максимов.
По останньому резонансному вбивству, скоєному у Львові, — вбивству директора ТОВ „Галімпес-Склодзеркальний завод” Богдана Дацка, то правоохоронці, як уже повідомлялося, опрацьовують шість версій і одразу ж відкинули політичні мотиви злочину.
„Є серйозна інформація, є угруповання, ми зараз над цим активно працюємо і, думаю, найближчим часом буде позитивний результат”, — наголосив Віталій Максимов.
Нагадаємо, 29 листопада 2005 року біля Брюховицького кладовища кілер розстріляв екс-голову Львівської ОДА Степана Сенчука, 20 грудня 2005 року підпалили машину начальника управління транспорту та зв'язку Львівської міської ради Ярослава Вовчака, який від отриманих травм 27 грудня помер у лікарні; 14 листопада, близько 8.00 біля прохідної ТзОВ „Галімпекс-Склодзеркальний завод”, що на вул. Балабана, 15, розстріляли директора заводу Богдана Дацка.

 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ