Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка

Безробітні Євросоюзу зможуть отримати в кредит 25 тис. євро

Громадяни ЄС, які зважилися відкрити власну справу, можуть розраховувати на підтримку держави. З липня починаючим підприємцям і власникам невеликих фірм будуть надавати кредит у розмірі 25 тис. євро, повідомляє Deutsche Welle.

Рішення про грошове заохочення підприємців-початківців було ухвалене на зустрічі міністрів праці країн ЄС, що відбулася 8 березня в Брюсселі.

З початку липня мікрокредит у розмірі 25 тисяч євро зможуть отримати ті громадяни ЄС, які, будучи безробітними або в умовах загрози втрати робочого місця, вирішили заснувати власну справу. Держави Євросоюзу сподіваються таким чином зменшити кількість безробітних, що в результаті фінансової кризи зросла до рекордного високого рівня.

У цілому по ЄС офіційно зареєстровано 23 млн безробітних, що становить 9,5% від усього працездатного населення.

Крім безробітних на мікрокредит від держави також можуть розраховувати власники малих фірм, дохід яких не перевищує 2 млн євро на рік і в яких працює не більше як десять осіб.

За даними Єврокомісії, до таких міні-фірмам в Європі можна віднести 91% усіх підприємств. Процентні ставки та строк, на який будуть видаватися кредити, будуть визначені найближчим часом.

Відзначимо, однією з країн, що найбільш сильно постраждали від кризи, є Іспанія - там кількість людей, що втратили роботу, особливо велика. "Мікрокредити - гідна відповідь кризі", - заявив іспанський міністр праці та імміграції Селестіно Корбачо. На програму заохочення малого підприємництва Євросоюзом буде виділено 100 млн євро.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ